07.06.2019 — 09:32

Відбулася церемонія нагородження одинадцятої Всеукраїнської Премії «Диво-дитина – 2019»

30 травня у концерт-холі «Оазис» міста Києва відбулась церемонія нагородження одинадцятої Всеукраїнської Премії «Диво-дитина – 2019».

«Врученням премії ми підсумовуємо дитячі досягнення та перемоги за минулий рік та обираємо найрозумнішу, найспортивнішу, найтворчу, найдивовижнішу та найгероїчнішу дитину», – повідомив Президент премії Віктор Новіков на церемонії нагородження.

Також з привітальним словом виступили Голова журі Премії Народна Артистка України Ольга Сумська, член журі Народний депутат України Дмитро Добродомов .

Ведучими Премії стали: ведуча «Сніданку з 1+1» – Неля Шовкопляс та переможець першого етапу в номінації «Найтворча дитина» Всеукраїнської премії «Диво-Дитина-2019» – Віталій Непомнящий

До складу журі цьогорічної премії увійшли:

Ольга Сумська – голова журі Народна артистка України

Віктор Новіков – Президент Всеукраїнської премії «Диво-Дитина»

Дмитро Добродомов – Народний депутат України

Юрій Нікітінпродюсер

Олена Вишнякова – фаундер школи нового покоління – Ukrainian Global School (Юкрейніан Глобал Скул)

Влада Литовченкогромадський діяч

Віталій Козловськийспівак, заслужений артист України

Володимир Васинюкзаступник директора з навчально-методичної роботи Київської Малої академії наук

Денис Берінчик український боксер-професіонал

Ігор Анісімовдоктор фізико-математичних наук, професор, декан радіофізичного факультету Київського національного університету ім.. Т.Шевченка

Владислав Гераскевич – учасник фіналу XXIII зимових Олімпійських Ігор-2018 (ПхьонгЧанг), переможець Кубка Північної Америки – 2018/19, перший скелетоніст в історії України.

Також наших фіналістів підтримали гості церемонії: співак, заслужений артист України – Віталій Козловський, переможець Міжнародного фестивалю мистецтв «Слов’янський базар-2018», фіналіст Національного відбору на Дитяче Євробачення 2018 – Олександр Балабанов.

І, звичайно, найголовнішими зірками стали наші учасники!

Переможцями одинадцятої Всеукраїнської Премії «ДИВО-ДИТИНА-2019» стали у номінаціях:

Найрозумніша дитина

ЛАУРЕАТ І премії – Лінов Єгор 13 років, Сагатий Тимофій 12 років (команда Yellow Cat), м. Київ, Київська обл.: переможці Всеукраїнської олімпіади з робототехніки Robotica 2017, переможці у молодшій лізі в олімпіаді Robotica 2018, посіли 8-ме місце у всесвітній олімпіаді WRO-2018 з роботехніки в Таїланді.

ЛАУРЕАТ ІІ премії – Жданова Еліза, 13 років, м. Запоріжжя, Запорізька  обл.: переможець  третього етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Т.Г. Шевченка, переможець третього етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, призер та переможець інших предметних шкільних олімпіад та конкурсів.

ЛАУРЕАТ ІІІ премії – Мосієнко Дарина, 13 років, смт. Розсошенці, Полтавська обл.: чемпіонка України, бронзовий призер чемпіонату Європи, член дорослої збірної України з шашок, кандидат у майстри спорту.

Найтворча дитина

ЛАУРЕАТ І премії – Герман Аліса, 13 років, м. Київ, Київська обл.: українська художниця і письменниця, працює у техніці петриківського розпису, внесена до Книги рекордів України, як наймолодша майстриня петриківського розпису, переможниця багатьох міжнародних та всеукраїнських художніх і літературних конкурсів.

ЛАУРЕАТ ІІ премії – Герасименко Лана, 13 років, м. Львів, Львівська обл.: скрипачка – переможець Українського дитячого фестивалю мистецтв «Лавина Талантів», переможець Інтернаціонального конкурсу в Словенії (скрипка), переможець Всеукраїнської музичної олімпіад «Голос Країни» (струнні смичкові інструменти з оркестром), переможець Міжнародного конкурсу-фестивалю юних віртуозів (скрипка).

ЛАУРЕАТ ІІІ премії – Степанець Ольга 10 років, м. Черкаси, Черкаська обл.: танцівниця – володарка офіційного кубку Європи IDF- 2018 з шоу дисциплін і кубків Міжнародного фестивалю мистецтв «Столиця запрошує»- 2018 м. Київ, двічі Чемпіонка України та призерка Міжнародного фестивалю хореографічного мистецтва «GRAND PRIX OF UKRAINE» 2018 м. Одеса, переможниця Міжнародного Online конкурсу-фестивалю «Golden Time» 2018 м. Лондон та володарка гран-прі Golden time – international festival за найкращу хореографію.

Найспортивніша дитина

ЛАУРЕАТ І премії – Могильченко Ксенія 12 років, м. Павлоград, Дніпропетровська обл.: чемпіонка України з акробатичного рок-н-ролу, дворазова призерка чемпіонату Європи з акробатичного рок-н-ролу.

ЛАУРЕАТ ІІ премії – Демочко Діана, 11 років, м. Харків, Харківська обл.: переможець етапів Кубку Європи з шорт-треку у Польщі, Словаччині, Угорщині, переможець Чемпіонатів м. Києва, Бучі, Харкова з роликового спорту, учасниця двох Міжнародних Гданських марафонів на 20 км в 2017, 2018 роках. Володарка 4 кубків, 96 медалей. Отримала І-ий дорослий розряд з роликового спорту.

ЛАУРЕАТ ІІІ премії – Пилипчук Ольга, 12 років, м. Славута, Хмельницька обл.:  дворазова чемпіонка України з боксу у вазі 67 кг., багаторазова чемпіонка Хмельницької обл. з боксу, багаторазова чемпіонка різноманітних турнірів з боксу.

 Найдивовижніша дитина

ЛАУРЕАТ І премії – Михайлова Софія, 8 років, м. Київ, Київська обл.: занесена до Національного Реєстру Рекордів як виконавиця традиційного джазу на саксофоні з імпровізацією, володарка багатьох гран- прі та  перших премій.

ЛАУРЕАТ ІІ премії – Черняєв Тихон, 9 років, м. Харків, Харківська обл.: занесений до Національного Реєстру Рекордів як наймолодший шахіст-першорозрядник, чемпіон Світу, Європи і України в рейтингу ФІДЕ, наймолодший в світі шахіст-стрімер, дворазовий чемпіон Світу зі швидких шахів, наймолодший кандидат у майстри спорту в історії шахів України.

ЛАУРЕАТ ІІІ премії –  Пузанов Іван, 8 років, м. Генічеськ, Херсонська обл.: переможець Відкритого чемпіонату України зі стрибків на акробатичній доріжці 2019, переможець Всеукраїнських змагань зі стрибків на батуті 2017, переможець Всеукраїнських змагань зі стрибків на батуті 2018 .

Найгероїчніша дитина

Соловйов Володимир, 8 років, м. Львів, Львівська  обл.:   здійснив героїчний вчинок – з ризиком для власного життя, на небезпечній та незнайомій водоймі, самостійно без сторонньої допомоги врятував на воді старшу за віком дитини.

Також на цьогорічній церемонії нагородження за ініціативи оргкомітету та члена журі Олени Вишнякової – фаундера  школи нового покоління – Ukrainian Global School було вручено додаткову номінацію «Найкреативніша дитина», її отримала – Вікторія Трамбовецька 6 років, м. Київ, переможниця шкільного конкурсу талантів Ukrainian Global School. Багаторазова учасниця та переможниця турнірів з таеквандо та спортивного танцю, Вікторія також займається музикою та шахами, сьогодні презентує «Весняну колекцію» – показ відшитих моделей за ескізами.

За результати виступів усіх фіналістів було обрано лауреатів І премії в номінації «Найрозумніша дитина» – Лінов Єгор та Сагатий Тимофій,  які отримали спеціальний приз «Global Idea» від Олени Вишнякової – фаундера  школи нового покоління – Ukrainian Global School, за ідеї та досягнення, що проявили значний потенціал для подальшої реалізації.