10.06.2019 — 09:37

Римські оглядини легкоатлетів

6 червня на легкоатлетичних змаганнях «GoldenGala — PietroMennea», які проводяться з 1980 року на олімпійському стадіоні у Римі (Італія) і стали 4 етапом поточного сезону «Діамантової ліги», взяли участь 4 представники України.

В стрибках у висоту серед чоловіків харків’янин Богдан Бондаренко з першої спроби подолав 2,31 м і повторив найкращий результат сезону у світі.

Вже у статусі переможця українець виконав одну невдалу спробу на позначці олімпійського нормативу у Токіо-2020 – 2,33 м. Далі Богдан вирішив не продовжувати змагання.

Виступ у Римі став лише другим стартом для чемпіона світу-2013 та бронзового призера Олімпіади-2016  Бондаренка після майже дворічної перерви, пов’язаної з травмами. Він вперше за три роки виграв етап «Діамантової ліги».

У срібного і бронзового призерів римського етапу – сирійця Махд Еддін Газаля і білоруса Максима Нєдосєкова – по 2,28 м. Херсонець Андрій Проценко з результатом 2,22 м посів сьоме місце.

В стрибках у довжину серед жінок перемогу отримала з особистим рекордом чемпіонка Європи-2018 німкеня Малайка Міхамбо, яка показала найкращий результат сезону в світі – 7,07 м.

Другою стала колумбійка Катеріне Ібаргуен (6,87м), замкнула трійку кращих американка Бріттні Різ (6,76м).

Срібна призерка Олімпіади-2012 росіянка Єлєна Соколова посіла четверте місце (6,68 м).

Хмельничанка Марина Бех-Романчук з результатом 6,64 м, який продемонструвала в 4-й спробі, стала п’ятою. Після двох проведених етапів за участю стрибунок у довжину впевнено лідирує Катеріне Ібаргуен (15 очок), друге місце за собою зберегла Марина Бех-Романчук (11 очок), на третій поточній позиції перебуває Малайка Міхамбо (8 очок).

Попереду ще 3 етапи ліги-2019 (21.07.-Лондон, 18.08.-Бірмінгем, 06.09.-Брюссель), до програми яких включені стрибки у довжину серед жінок.

Участь на етапі «Діамантової ліги» у Римі також взяла Анна Рижикова з Дніпропетровської області (шосте місце з бігу на 400 метрів з бар’єрами – 55,64 сек).

Варто відзначити, що в Марини Бех-Романчук  досить насичений цьогорічний літній сезон відповідальними міжнародними змаганнями (Європейські ігри, Всесвітня універсіада, чемпіонат світу). В зв’язку з чим спеціальну підготовку до виступів на етапах «Діамантової ліги» вони з тренером Вадимом Крушинським  не акцентують, віддаючи перевагу виступам у складі збірної команди України на офіційних вище названих стартах.