10.06.2019 — 16:05

В облдержадміністрації нагородили переможців конкурсу на краще фото у вишиванці

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина вручила призи переможцям конкурсу на краще фото у вишиванці.

Нагадаємо, що цей конкурс Хмельницька ОДА оголосила до Всесвітнього дня вишиванки, який відзначається 14 травня. Подоляни активно відгукнулися на цю ініціативу і надіслали організаторам понад 150 фото. Серед них і портрети, і сімейні фото, і фото навчальних та трудових колективів. Протягом тижня кожен бажаючий мав можливість проголосувати за вподобану світлину на офіційній сторінці облдержадміністрації у Фейсбук, поставивши лайк.

За результатами голосування визначили трьох переможців, якими стали:

-І місце –  Сергій Щур(фото №24) із 918 голосами

-ІІ місце – Тетяна Рак (фото №14) із 786 голосами

– ІІІ місце – Ксенія Босакевич (фото №59) із 414 голосами

Сьогодні наші переможці зібралися в залі для офіційного нагородження. Світлана Андріївна щиро привітала їх із цією перемогою, та зауважила, що дуже приємно, що наш національний одяг користується зараз такою популярністю.

“Зараз наша вишиванка – у тренді, і це чудово, адже це пам’ять про наших предків, наші традиції, нашу культуру. Популяризуючи її, ми заявляємо про себе як про націю з глибоким історичним корінням. Те, як активно відгукнулися наші земляки на ідею конкурсу, говорить, що вишиванка їм рідна та близька, адже ми бачимо на фото не лише дорослих учасників, а й зовсім маленьких діток. Саме так, прищеплюючи з дитинства любов до усього українського, ми зможемо стати по-справжньою сильними та згуртованими,” – зазначила Світлана Павлишина.