26.05.2016 — 17:18

Відбулася нарада з питань оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2016 року

IMG_1429Сьогодні в Хмельницькому під головуванням т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Валерія Олійника відбулася нарада з питань оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2016 року.

У залі були присутні спеціалісти  управлінь та департаментів облдержадміністрації, представники Федерації профспілок області, начальники відділів та управлінь освіти, молоді та спорту райдержадміністрацій та міських виконавчих комітетів (міст обласного значення) рад, об’єднаних територіальних громад, директори загальноосвітніх навчальних закладів обласного підпорядкування, директори закладів відпочинку та оздоровлення області.

Про хід підготовки до оздоровчої кампанії 2016 року  області доповіла начальник відділу організаційно-кадрової роботи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Оксана Рябчук. За її словами, влітку працюватиме 233 дитячих заклади, із них 10 закладів оздоровлення та 223 заклади відпочинку, серед яких 212 закладів з денним перебуванням, 2 табори праці і відпочинку та 9 наметових містечок. IMG_1425Також заплановано роботу 5 спеціалізованих санаторіїв Хмельницької області, які перебувають у підпорядкуванні Департаменту охорони здоров’я. Відпочинком планується забезпечити 41 тисячу дітей, що становить близько 30% від загальної чисельності дітей шкільного віку. Окремо Оксана Володимирівна зупинилась на питаннях проведення  державної  атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, фінансування оздоровчої кампанії, забезпечення путівками дітей пільгових категорій, готовності таборів до початку роботи.                 “У 2016 році маємо забезпечити якісний процес оздоровлення, а не гонитву за кількісними показниками результатів оздоровлення. Лише спільними зусиллями усіх суб’єктів оздоровчої кампанії, у тісній співпраці із промисловими та аграрними підприємствами, малим та середнім бізнесом можемо забезпечити якісний, безпечний та цікавий процес оздоровлення наших дітей”, – підсумувала Оксана Рябчук свою доповідь.

Про участь профспілкових організацій в оздоровчій кампанії “Літо-2016” присутніх на нараді поінформував голова Федерації профспілок області Геннадій Харьковський. Доповідач звернув увагу на складнощі фінансового забезпечення оздоровчої кампанії, особливо враховуючи повне припинення фінансування з боку Фонду соціального страхування.

Микола Габрикевич, заступник начальника управління державного IMG_1430нагляду та дотримання санітарного законодавства-начальник відділу безпеки життєдіяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, озвучив перелік заходів, які необхідно вжити для дотримання санітарного законодавства в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Особливу увагу посадовець акцентував на змінах в порядку проведення нагляду у зв’язку з ліквідацією Держсанепідслужби та передачею її повноважень Держпродспоживслужби.

Державну службу України з надзвичайних ситуацій представляв на нараді Олександр Лещик. Він інформував про стан дотримання вимог законодавства з питань пожежної та техногенної безпеки у дитячих таборах Хмельницької області за результатами проведеної нещодавно перевірки.

Про забезпечення дотримання правопорядку у місцях відпочинку дітей учасникам наради розповіла представниця Головного управління національної поліції Марія Баранюк. Окремо вона надала роз’яснення щодо порядку забезпечення поліцейського супроводу дітей до місць відпочинку, оздоровлення, а також під час виїздів на екскурсії.

Окрім того, на нараді заслухали питання національно-патріотичного виховання в процесі організації дозвілля дитини та планування роботи в літніх мовних таборах.