13.06.2019 — 17:14

Проведено чергове засідання Антирейдерського штабу

Сьогодні під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка відбулося чергове засідання обласної робочої групи з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств (Антирейдерського штабу).

Першим питанням порядку денного розглянуто звернення щодо незаконного захоплення ТОВ «Лотівка Еліт» земельних ділянок, які належать на праві власності мешканцям сіл Мокіївці та Білопіль Шепетівського району Хмельницької області.

Участь у засіданні взяли заявниця, жителі сіл та представник ТОВ «Лотівка Еліт», які висловили свої позиції з приводу ситуації, що склалася. Головному управлінню Національної поліції в області рекомендовано, за можливості, у найкоротші строки здійснити перевірку фактів, вказаних у зверненні.

В продовження засідання учасники розглянули звернення депутата Теофіпольської районної ради від імені жителів села Волиця-Польова Теофіпольського району щодо незаконної передачі у приватну власність сільського пасовища.

З даного питання доповів начальник ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області Василь Василенко. Він пояснив, що на звернення Волиця-Польової сільської ради щодо надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 33,00 га для створення громадського пасовища, яка розташована за межами населених пунктів Волиця-Польової сільської ради Теофіпольського району Хмельницької області відмовлено в зв’язку з тим, що на зазначену земельну ділянку Головним управлінням вже надано дозволи на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок третім особам, які знаходиться на стадії виготовлення.

Також посадовець додав, що будь-яких інших звернень від Волиця-Польової сільської ради щодо створення громадських пасовищ до Головного управління не надходило.

Відтак, за результатами розгляду даного питання, заявнику рекомендовано надати копії заяв сільської ради, надіслані до Головного управління Держгеокадастру в області, про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок у комунальну власність для створення громадського пасовища із земель сільськогосподарського призначення державної власності, а також повідомити органу місцевого самоврядування, зацікавленому у створенні громадського пасовища, про необхідність подання відповідного клопотання до Головного управління Держгеокадастру в області.

Розглянуті питання залишено на контролі обласної робочої групи.