15.06.2019 — 20:10

У Хмельницькому стартував обласний етап дитячо-юнацької вiйськово-патрiотичної гри Сокiл (“Джура”)

15 червня на Майдані Незалежності, що в обласному центрі, вiдбулось урочисте вiдкриття обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької вiйськово-патрiотичної гри “Сокiл” (“Джура”)-2019.

Джурівці з різних куточків Хмельниччини зібралися, аби продемонструвати свою майстерність у військовому мистецтві та позмагатися за участь у всеукраїнському етапі. Вітали рої (а саме так називаються команди-учасники) заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина, представники структурних підрозділів ОДА, ОЦТКУМ, громадських організацій.

Світлана Андріївна подякувала всім учасникам за небайдужість до історії рідної країни, за рішучість та бажання до самовдосконалення та пізнання нового.

Далі на молодь чекає насичена програма. Рої змагатимуться у стройовій підготовці, стрільбі, будуть долати смугу перешкод, надавати першу допомогу, тощо, також юні козаки вчитимуться активізувати свої знання та навички в екстремальних умовах, а також вправлятися у піснях та інших видах самодіяльного мистецтва. Також їх чекатимуть запальні конкурси та змагання, зустрічі з цікавими людьми.

Метою змагань є реалізація завдань дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри Українського козацтва «Сокіл» («Джура») щодо поширення військово-спортивного та національно-патріотичного виховання серед української молоді на основі козацьких традицій. “Сокіл” (’’Джура”) надає можливість активно залучати молодь до заходів, що привертають увагу до проблем становлення нашої державності, боротьби за незалежність, відновлення та збереження історичної пам’яті та надбань народу, формуванню у дітей високого сенсу життя, глибокої любові до нації, самовідданого служіння Батьківщині.