26.05.2016 — 17:27

Відбулося чергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС

Сьогодні, у селекторному режимі, під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка відбулося чергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС. У засіданні комісії також взяли участь начальник управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Євген Данилюк, начальник Головного управління ДСНС України в області Едуард Братко, члени обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуації, голови районних, міських (міст обласного значення) комісій з питань техногенно-екологічної безпеки, керівники окремих підприємств, установ та організацій області.

Під час засідання комісії розглянуто ряд питань, а саме: про заходи щодо запобігання протидії пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь у літній період, про стан підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах області до купального сезону та безпеки відпочинку дітей в дитячих оздоровчих таборах, про стан санітарно-епідемічного благополуччя населення у літній період 2016 року та про хід виконання рішень комісій ТЕБ і НС щодо стану експлуатації полігонів твердих побутових відходів та очисних споруд.

фото 26.05. 009

Відкриваючи засідання Володимир Ілліч зазначив, що питання запобігання та попередження лісових пожеж попередньо розглядалося місяць тому на розширеній нараді у м. Славута 22 квітня 2016 року.

За результатами наради були визначені конкретні завдання, направлені на недопущення виникнення пожеж в лісових масивах, зокрема: розробити організаційні заходи щодо функціонування органу, який буде здійснювати контроль за комунальними лісами, підпорядкувавши йому всі лісові масиви (крім державної форми власності), вжити заходів з створення пунктів накопичення протипожежного інвентарю в населених пунктах, розташованих в лісових масивах та біля них, у кожному районі провести спільні навчання, тренування по організації гасіння лісових пожеж, по аналогії навчань, які проведені у м. Славута, забезпечити обладнання місць стоянок транспорту на дорогах, що проходять вздовж лісових масивів та визначити відповідальних осіб за протипожежний стан земельних ділянок, які межують з лісовими масивами, незалежно від відомчої належності.

фото 26.05. 012

«Разом з тим, за місяць терміну, який пройшов, не усі заходи були виконанні на 100%, тому на сьогоднішньому засіданні ми повинні з’ясувати причини, по яких не виконано заходи щодо стану готовності до протипожежного захисту лісів і сільгоспугідь у весняно-літній період», – додав Володимир Ілліч.

Більш детально, про заходи щодо запобігання протидії пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь у літній період, усім присутнім доповів начальник Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Лісовий.

фото 26.05. 013

Також члени комісії обговорили питання стану підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах області до купального сезону та безпеки відпочинку дітей в дитячих оздоровчих таборах.

Так, з початку поточного року на водних об’єктах області загинуло 17 людей. З аналізу минулих років встановлено, що основними причинами загибелі є порушення елементарних правил поведінки на воді, купання в стані алкогольного сп’яніння, купання у не відведених для цього місцях, заплив на великі відстані та переохолодження. Майже усі трагічні випадки на воді трапляються на водоймах, що непристосовані для масового відпочинку людей.

Під час літньої оздоровчої компанії «Літо-2016» планується робота 10 позаміських дитячих оздоровчих закладів та 5 обласних дитячих спеціалізованих санаторіїв. Керівники зазначених закладів повинні підійти зі всією відповідальністю до підготовки закладів до приймання дітей на оздоровлення, аби попередити випадки загибелі на воді та вжити всіх заходів для забезпечення безпечного відпочинку.

У ході засідання висловлено ряд пропозицій і зауважень, та з урахуванням усіх проблемних питань, прийнято рішення вжити відповідних заходів, аби не допустити негативних наслідків у зазначених сферах.