18.06.2019 — 10:36

Народний аматорський колектив з Хмельниччини став призером ІХ Всеукраїнського фестивалю «Червона калина»

 15-16 червня у Кривому Розі відбувся  IX Всеукраїнський фестиваль – конкурс народної творчості «Червона калина». Цей фестиваль – яскрава, багатогранна подія для всіх справжніх поціновувачів народної музики, національних пісень і танців.  Як завжди, мистецьке дійство у Кривому Розі зібрало старих друзів, нових учасників, які  виявили бажання продемонструвати українське мистецтво.

Захід об’єднав учасників з 14-ти областей України – Дніропетровської, Полтавської, Кіровоградської, Запорізької, Сумської, Миколаївської, Луганської, Хмельницької, Черкаської, Харківської, Одеської, Київської, Херсонської та Волинської.

Конкурс проходив в приміщенні Академічного театру драми і музичної комедії імені Тараса Шевченка у вікових категоріях: А- діти, В- молодь, С- дорослі, D- ветерани.

Учасники виконували для журі та численних глядачів українські народні пісні у хоровому, вокальному, фольклорному, інструментальному жанрах, а також розважають народними танцями.

Нашу Хмельниччину на ІХ Всеукраїнському фестивалі «Червона калина» представляв колектив народного аматорського ансамблю української пісні «ТЕРНИЦЯ» Ізяславського районного будинку культури.

Майстерність виконавців оцінювало компетентне журі, у складі якого – професор КНУКіМ, секретар Національної Всеукраїнської музичної спілки Петро Андрійчук, заступник начальника голови управління стратегічного планування та розвитку Директорату стратегічного планування та Євроінтеграції Мінкульту Оксана Іонова, музичний керівник і ведуча телепрограми “Фольк-music”, співачка, народна артистка України Оксана Пекун, заступниця міського голови Валентина Бєрлін, автор і продюсер телепрограми “Фольк-music” Володимир Коваленко, музикознавиця Світлана Артеменко, керівник народного ансамблю “Ексампея” Едуард Дикаренко та викладач Дніпропетровського коледжу культури і мистецтв Павло Роздайбіда.

У конкурсній програмі у виконанні  «Терниці» на фестивальній сцені  прозвучали дві українські народні пісні «Йшов мимо двору» та «Ой, хотя би , Господи, та й повечоріло». За результатами конкурсного виступу та за рішенням журі народний аматорський ансамбль української пісні «ТЕРНИЦЯ» Ізяславського районного будинку культури  виборов ІІ місце у віковій категорії С.

Фестиваль “Черворна калина” – це душа української пісні, краса українського костюма та феєрверк народної творчості!

За матеріалами Ізяславського районного будинку культури