18.06.2019 — 18:28

Світлана Павлишина взяла участь у засіданні президії обласної ради

Сьогодні відбулося засідання президії обласної ради. Голови постійних комісій, керівники депутатських фракцій і груп під керівництвом голови облради Михайла Загородного проаналізували проект порядку денного та узгодили напрацьовані під час сесійного процесу постійними комісіями ради пропозиції та зауваження до переліку питань чергової сесії. Участь у засіданні президії взяла також  заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина та керівники структурних підрозділів виконавчого апарату обласної ради та облдержадміністрації.

Проект порядку денного складається із понад п′ятдесяти питань. На розгляд депутатам пропонуються проекти рішень, які стосуються кадрових призначень керівників об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Хмельницької області. Частина порядку денного складають депутатські запити

Також на розгляд сесії виноситься питання щодо внесення змін до п′яти регіональних програм – фінансової підтримки об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області на 2018- 2022 роки, проведення обласного конкурсу мікропроектів сталого місцевого розвитку у Хмельницькій області на 2017-2020 роки, забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів, створення сприятливих умов платникам податків та належного їх обслуговування на 2017-2021 роки, збереження об’єктів культурної спадщини Хмельницької області на 2015-2020 роки та обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2021 роки.

Заслухають депутати інформації про хід виконання восьми регіональних програм. Окремим блоком представлені питання, які стосуються врегулювання питань об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Хмельницької області, серед яких – проекти рішень про план розвитку мережі закладів охорони здоров’я – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області, про реорганізацію комунальних закладів охорони здоров’я, про зміну типу та перейменування навчальних закладів – Шепетівського медичного училища та Кам′янець-Подільського медичного училища. Крім цього, депутатам запропоновано до розгляду чотири проекти звернень до центральних органів влади.

Джерело