21.06.2019 — 16:59

Спеціалісти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді поспілкувалися відпочивальниками дитячого оздоровчого табору «Світанок»

20 червня в рамках роботи мобільного консультаційного пункту спеціалісти Хмельницького обласного та Ізяславського районного центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснили виїзд у дитячий оздоровчий табір «Світанок» Ізяславської районної ради (с. Білогородка Ізяславського району).

Традиційно, спеціалісти центру із дітьми, які відпочивають в таборі, проводять групову інформаційно-просвітницьку роботу щодо безпечного відпочинку, пропаганди здорового способу життя, консультативну роботу з питань профілактики негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі, взаємовідносин дітей з однолітками та батьками.

З цією метою відбулися тренінгові заняття та бесіди на тему: «Сила звичок», «Так здоров’ю, ні-залежностям», «Все, що ти маєш знати про ВІЛ/СНІД». Діти та підлітки взяли активну участь в інтерактивних заходах, де увага акцентувалась на дотриманні правил здорового способу життя, зокрема, правильному харчуванні, негативному впливові шкідливих звичок на організм людини, обізнаності із небезпечними захворюваннями.

Для розвитку образного мислення дітям було запропоновано намалювати плакати із власним баченням складових здорового способу життя. Ігрова форма інформаційно-просвітницького заходу є одним із способів ефективного та динамічного засвоєння дітьми інформації.

Діти віком 8-10 років охоплені ігротеками, під час яких вирішували цікаві завдання, взаємодіяли у міні-групах.

Заняття проходили весело, цікаво, змістовно та корисного спілкування діти отримали гарні враження й позитивні емоції.

Загалом  роботою охоплено 50 дітей віком від 8 до 15 років. Роздано буклети на тему «Все в твоїх руках. Ми за здоровий спосіб життя», «Все що ти маєш знати про ВІЛ/СНІД», «STOP домашньому насильству».

За інформацією Хмельницького обласного центру
соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді