24.06.2019 — 10:13

Хмельничанка Марина Бех-Романчук – бронзова медалістка ІІ Європейських ігор!

23 червня на стадіоні «Динамо» у Мінську Марина в секторі для стрибків у довжину продемонструвала результат 6 м 58 см, що дозволило нашій спортсменці закріпити за собою третю сходинку п’єдесталу і принести першу медаль для України у легкій атлетиці на цих престижних змаганнях року. Перше місце посіла росіянка Єлена Соколова (6 м 76 см), на другій позиції – Анастасія Мірончик-Іванова (6м 71см) з Білорусі.

Формат турніру стрибунів незвичний, адже вони мали змогу виконати лише по три спроби, змагаючись з суперниками в одній з 4-х підгруп. Усього заявилось 24 команди, які того дня змагалися у кваліфікації в таких видах: біг 100 м (чоловіки), стрибки у довжину (жінки), біг 100 м (чоловіки), метання списа (жінки), змішана естафета 4х400 м, бар’єрний біг 100 м (жінки), стрибки у висоту (чоловіки), бар’єрний біг 110 м (чоловіки), змішана комбінована естафета переслідування 800м-600м-400м-200м.

За найбільшою сумою набраних очок у 4-й підгрупі, де суперниками нашої збірної були команди Іспанії, Данії, Португалії, Туреччини та Болгарії, українці впевнено здобули першість і напряму увійшли до півфіналу, який відбудеться 26 червня. А вже 28 червня 6 найкращих збірних розіграють командні нагороди. Програма змагань на всіх стадіях буде однаковою.

До речі, Марина у кваліфікації принесла нашій команді максимальну кількість очок – 12 пунктів. Крім неї, порівнявши результати легкоатлетів в усіх групах, судді визначили медалістів в інших видах. У підсумку українцям дісталось: «золото» – в обох естафетах, «срібло» – Ганні Плотіциній (Київська область) в бар’єрному бігу та «бронза» Богдану Бондаренку (Харківська область) у стрибках у висоту. До 5 медалей у проведених 9 видах програми в особистому заліку наші легкоатлети мають шанси виграти і командні нагороди.

Вітаємо Марину й усіх українських медалістів, а також їхніх наставників із заслуженим успіхом, висловлюємо надію на подальший тріумф України в легкій атлетиці.

За інформацією Хмельницького обласного відділення НОК України