17.05.2019 — 12:27

Підприємства Хмельниччини продали за кордон продукції власного виробництва на 2,7 мільярда гривень

За повідомленням Хмельницької митниці ДФС, протягом січня-квітня 2019 року подільськими підприємствами експортовано до 70 країн світу продукції власного виробництва на 2,7 мільярда гривень.

Основні торгівельні партнери Хмельниччини при експорті увійшли Польща, О.А.Емірати, Німеччина, Молдова та Росія. У сукупному обігу частка експорту до цих країн склала понад 50 відсотків від усіх митних оформлень.

Примітно, що у топових товарах продукція з високим рівнем доданої вартості, – прокат сталевий; меблі дерев‘яні, частини до меблів; санітарно-технічні вироби, сплав алюмінію, портландцемент, котли сталеві та килимові вироби.

З продукції агропереробки домінують олія соняшникова, борошно пшеничне, солод, яйця птахів, масло вершкове, а також мед, кукурудза, соєві боби.

З метою забезпечення належного експортного товарообігу Хмельницькою митницею ДФС оформлено 5,8 тисячі митних декларацій, що відповідає рівню минулого року. Середній час митного оформлення однієї митної експортної декларації у січні – квітні 2019 року склав 39 хвилин. Порівняно з відповідним періодом минулого року витрати часу на оформлення однієї митної експортної декларації зменшились на 9 хвилин.

Також протягом чотирьох місяців поточного року забезпечено подання в електронному вигляді 98 відсотків митних декларацій. При цьому рівень електронізації митних послуг також зріс на 1,2 відсотка.