25.03.2019 — 17:39

Сервіси на основі відкритих даних

На основі відкритих даних створюють популярні сервіси, які дозволяють громадянам у зручній формі отримати інформацію для повсякденного життя та бізнесу.

Приклади сервісів на базі відкритих даних:

Опендатабот – сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Перша реєстрація автомобілів в Україні – дозволяє у кілька кліків дізнатися інформацію про автомобільний ринок України. В перший місяць роботи сервіс відвідали більше 100 тис. користувачів.

Зліт дозволено – дає можливість оцінити кількість вільних частот на міжнародних авіаційних маршрутах. Інструмент містить інформацію про надані права на міжнародні рейси, умови міжнародних угод про повітряне сполучення, дані розкладів деяких авіакомпаній. Візуалізація створена у партнерстві з Державною авіаційною службою України.

DoZorro – це платформа, де постачальники, замовники, громадяни можуть оцінити умови закупівлі, проаналізувати закупівлі окремого органу чи установи, підготувати та подати офіційне звернення до контрольних органів та багато іншого.

Monitor.Estate – веб-сервіс, що шукає та аналізує юридичні ризики при купівлі та оренді нерухомого майна.

Чиста Вода – це інтерактивна карта забрудненості річок в Україні на основі даних Державного агентства водних ресурсів. На карті ‒ понад 400 пунктів контролю води та 16 параметрів забруднення.

Відкритий е-квиток Житомира – візуалізація роботи громадського транспорту на основі відкритих даних по е-квитку.

Суд на долоні – аналітичний інструмент для пошуку, дослідження та візуалізації судових рішень.

Мережа автобусних маршрутів — інтерактивна мапа, яка показує автобусні маршрути між містами в Україні та за кордоном, розклад руху автобусів і проміжні зупинки на їхньому шляху. За перший тиждень роботи мапою скористалися 33 тис. разів.

Джерело