24.06.2019 — 12:47

Володимир Кальніченко взяв участь у зустрічі з представниками проекту ОТЕННА АгроБІоКластер

Сьогодні тимчасово виконувач обов’язків голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко взяв участь у зустрічі з представниками проекту ОТЕННА АгроБІоКластер Міжнародний, що відбулася в обласній раді. Також на зустрічі були присутні голова обласної ради Михайло Загородний та представники Агенції регіонального розвитку області, структурних підрозділів облдержадміністрації та обласної ради, Хмельницького центру розвитку місцевого самоврядування.

Мета зустрічі – обговорення можливих напрямків співпраці з цим проектом, що зацікавлений у розвитку в Україні  комплексного, біотехнологічного, екологічного підходу до вирощування та переробки аграрної продукції. Презентував теоретичні напрацювання представник  фірми OTENNA Іван Яремчук. Він повідомив, що проект OTENNA АгроБіоКластер Міжнародний – це проект переходу до масового виробництва екологічно чистої та органічної продукції. Виробництво і переробка поєднуються в єдиний технологічний процес з каскадами технологічного циклу і отримання максимальної кількості якісної продукції.

Основою даного проекту є агробіоекономічні, біотехнологічні, біоенергетичні підприємства у використанні наявних ресурсів аграрного сектору економіки, поєднаного з комплексом біотехнологій, новітніх інноваційних технологій  ОТЕННА АгроБІоКластер.  Замкнутий цикл від вирощування до комплексної переробки аграрної продукції з отриманням найбільш важливих груп продуктів, це  біопаливо і Біоенергоресурс,  екологічно чисті і органічні продукти харчування, БАД комплексного та індивідуального застосування, біотехнологічні засоби, біофармпрепарати синергетичного впливу, натуральні товари легкої промисловості, біоінформатика та інші.

Іван Яремчук додав, що досвід впровадження цих розробок уже є в господарствах Нідерландів та Польщі.

Заслухавши інформацію, керівники області відзначили, що в теорії цей проект виглядає досить перспективним, а тому вирішено було доручити Агенції регіонального розвитку області та профільним структурним підрозділам облдержадміністрації детально вивчити його можливості та практичний досвід втілення даного проекту в життя з метою пошуку спільних точок дотику та ключових напрямків співпраці.