27.06.2019 — 10:56

Майбутні архітектори захистили дипломні роботи

У Кам’янець-Подільському коледжі будівництва, архітектури та дизайну з 21-25 червня 2019 року відбувся захист дипломних проектів студентів спеціальностей «Архітектурне проектування та внутрішній інтер’єр» та «Опорядження будівель і споруд та будівельний дизайн».

Державну кваліфікаційну комісію очолила головний архітектор Хмельницької області – Ірина Дунаєвська.

На захисті були присутні  потенційні вступники з батьками, батьки випускників, випускники минулих років та студенти освітнього закладу. Більша частина проектів з їх візуалізацією виконана випускниками за реальним замовленням. Тематика дипломних проектів відрізнялась різноманітністю і актуальністю.

Ряд студентів виконували проекти за реальним замовленням: Даниїл Адамчук – «Реконструкція та дизайн інтер’єру виставкової зали приміщення історичного музею-заповідника на вул. Соборній у м. Кам’янці-Подільський» – на замовлення Національної спілки архітекторів України у Хмельницькій області, АнітаМусурівська – «Благоустрій головної площі з опорядженням фасадів сільської ради та клубу у селі Недобоївці Хотинського району Чернівецької області» із порівняльним аналізом виконання робіт по забезпеченню доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, Денис Сікорський – «Молитовний дім місії «Маяк» в місті Городок», Тищенко Руслан – «Реконструкція з переплануванням приміщень східних корпусів колишнього Магістрату» на замовлення Національного історико-архітектурного заповідника «Кам’янець»тощо.

Двоє студентів у рамках підготовки до загальноміського архітектурного конкурсу представили на розгляд Державної кваліфікаційної комісії цікаве футуристичне проектне рішення з благоустрою центрального площі  м. Кам’янця–Подільський:  Аркадій Куртик та Олег Мединський із проектом впорядкування на тему «Реконструкція та благоустрій майдану Відродження у м. Кам’янці-Подільський (комплексний проект)». Саме цей проект був відзначений головою ДКК, як один із найцікавіших  та масштабніших.

Ці проекти вже незадовго на початку липня візьмуть участь у архітектурній виставці, присвяченій Дню архітектури України, котра відбудеться в межах НІАЗ «Кам’янець» під назвою «Кам’янець очима студентів».

Після захисту дипломних проектів кільком студентам було зроблено пропозиції з працевлаштування, а усі потенційні абітурієнти разом із батьками, проглянувши усі презентації дипломних проектів, залишились задоволеними і впевненими у своєму виборі професії.

На підсумковому засіданні за результатами захисту дипломних проектів Голова Державної кваліфікаційної комісії Ірина Дунаєвська відмітила високий рівень фахової підготовки випускників коледжу, відзначила зростаючу з кожним роком якість підготовки студентів і запросила для подальшої співпраці.

 

За матеріалами відділу містобудування
та архітектури облдержадміністрації