27.06.2019 — 14:51

Володимир Кальніченко: Наша спільна мета – гарантувати кожному громадянину можливість реалізувати його виборче право

Сьогодні в облдержадміністрації відбулася зустріч т.в.о. голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка та спостерігачів моніторингової місії ОБСЄ: Хелен Корнблюм (Helen Kornblum), Хатчіга Сукіасяна (Khatchig Soukiassian), Джона Лендрі (John Landry), Деніела Дрігота (Daniel Drigot). Також до спілкування долучилися заступник голови обласної ради Валерій Лесков, представники структурних підрозділів обласної адміністрації та обласної ради.

Іноземні гості прибули в Україну на запрошення Уряду і є довгостроковими спостерігачами за ходом парламентських виборів. Як повідомили спостерігачі, всього в Україні їх працює 48, а безпосередньо перед днем голосування має прибути ще близько 750 осіб – короткострокових спостерігачів. У день виборів вони будуть працювати безпосередньо на виборчих дільницях та оцінювати організацію народного волевиявлення та роботу виборчих комісій. Наступного дня буде представлено попередній звіт, а за три місяці – повний, у якому будуть викладені всі зауваження та побажання щодо покращення організації виборів.

Як зауважив Володимир Кальніченко, вітаючи іноземних гостей, ці вибори для українців є дуже важливими, адже кожен розуміє, що всі гілки влади мають працювати в унісон. Саме тому виборці усвідомлюють, що кожен голос є важливим та насправді може вплинути на подальший шлях розвитку України.

Посадовець наголосив, що облдержадміністрація тримає на постійному контролі питання організації в області роботи усіх  виборчих дільниць, яких створено 1535. З них 1506 – звичайні та 29 – спеціальні. Голосування відбуватиметься на 7 територіальних виборчих округах. Задля забезпечення нормального проходження парламентських виборів 21 липня вже проведено відповідні наради з представниками місцевої влади, також створено спеціальні тимчасові робочі групи зі сприяння роботі офіційних спостерігачів. Володимир Ілліч висловив упевненість, що враховуючи досвід проведення нещодавніх президентських виборів, голосування в області відбуватиметься відповідно до вимог чинного законодавства.

Окремо Володимир Кальніченко висловив вдячність офіційним спостерігачам ОБСЄ за участь у моніторингу виборів Президента та конструктивні пропозиції та зауваження, висловлені представниками місії за результатами проведеної роботи.

“Ми дуже цінуємо вашу думку і готові дослухатися до усіх порад та зауважень. Наша спільна мета – гарантувати кожному громадянину можливість реалізувати його виборче право, а також напрацювати пропозиції щодо можливого внесення змін до нормативних актів, що регулюють виборчий процес у державі,” – наголосив він.

Підсумовуючи зустріч, т.в.о. голови облдержадміністрації висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю з представниками моніторингової місії ОБСЄ.