27.06.2019 — 14:28

У Хмельницькому провели конференцію-тренінг на тему: «Коморбідні стани у хворих на серцево-судинну патологію»

25 червня у конференц-залі Державного патологоанатомічного центру провели кущову конференцію–тренінг для лікарів лікувально-профілактичних закладів Хмельницького госпітального округу. Викладацький склад кафедри терапії з курсом загальної практики-сімейної медицини факультету післядипломної освіти Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова розкрили присутнім тему коморбідних станів у хворих на серцево-судинну патологію.

Учасникам продемонстрували клінічні приклади пацієнтів з поєднанням гіпертонічної та/або ішемічної хвороб з метаболічним синдромом і цукровим діабетом та порадили, на що насамперед необхідно звертати увагу. Крім того, роз’яснили як лікувати пацієнтів із серцево-судинною патологією та ураженням нирок, а також хворих з ураженням печінки, гіпертонічною/ішемічною хворобами та/або цукровим діабетом 2 типу. Лектори проаналізували й тему тривожних розладів та депресії у пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями.

Серед спікерів – завідувач кафедри терапії з курсом загальної практики і сімейної медицини ФПО ВНМУ ім. М.І. Пирогова, д. мед. н., професор Наталія Осовська; асистент цієї ж кафедри, к. мед.н. Наталія Щепіна та доцент кафедри, к. мед. н. Олена Юзвишина.

До участі у тренінгу запросили лікарів-терапевтів, лікарів загальної практики-сімейної медицини, кардіологів, лікарів невідкладних станів, лікарів-курсантів терапевтичного профілю.

Після закінчення тренінгу всі зареєстровані учасники отримали сертифікати затвердженого зразка, що будуть враховані під час атестації.

                                                                                                                   Інна Левінська,
                                                                                                                   Хмельницький обласний
Центр громадського здоров’я