02.07.2019 — 16:32

В. Кальніченко: Розроблення Стратегії розвитку Хмельницької області на 2021-2027 роки – це абсолютно відкритий процес

Сьогодні за участю тимчасово виконуючого обов’язки голови обласної державної адміністрації Володимира Кальніченка та голови обласної ради Михайла Загородного відбулося засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Хмельницької області на 2021-2027 роки.

Розпочинаючи засідання Володимир Кальніченко наголосив, що при розроблені Стратегії необхідно почути думку усіх членів робочої групи,  тому активність кожного присутнього на сьогоднішньому засіданні дуже необхідна.

«Ми не повинні просто вислухати доповідачів, а маємо розпочати спільну роботу по напрацюванню розроблення проекту Стратегії розвитку Хмельницької області на 2021-2027 роки. Це абсолютно відкритий процес до якого може долучитися кожен охочий», – сказав Володимир Ілліч.

Так, директор Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Олена Бохонська представила до уваги присутніх презентацію та обговорення результатів соціально-економічного аналізу Хмельницької області.

В продовження засідання, заступник директора Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА Сергій Флентін доповів про презентацію сценаріїв розвитку Хмельницької області. Це система домінуючих  взаємопов’язаних заходів, що відображатимуть ті чи інші структурні зрушення та трансформації соціально-економічної системи регіону,  які можуть відбутися в майбутньому періоді під впливом зовнішніх та внутрішніх факторів. Так, присутнім було презентовано основні сценарії економічного розвитку регіону – інерційний, оптимістичний та реалістичний.

Петро Мавко, експерт з питань стратегічного планування, ознайомив присутніх з ідентифікацією факторів SWOT – аналізу Хмельницької області.

Директор Агенції регіонального розвитку Хмельницької області Роман Примуш розповів про визначення стратегічного бачення Хмельниччини.

На засіданні членами робочої групи було відпрацьовано основні цілі розвитку області та визначено слабкі сторони, можливості та загрози, які будуть враховані при подальшій підготовці проекту Стратегії.

Наступні засідання планується проводити по секціях (промисловості, с/г, екологічна, культурна, тощо), де кожен матиме можливість висловити свої думки та пропозиції, які будуть відображенні у даній Стратегії.  Після чого буде проведено загальне засідання по обговоренню проекту Стратегії розвитку Хмельницької області на 2021-2027 роки.

Також напрацьований проект Стратегії буде винесено на громадське обговорення.