03.07.2019 — 16:47

Підведення підсумків роботи у сфері цивільного захисту області за ІІ-й квартал 2019 року

3 липня під керівництвом  начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Юрія Кореви проведено нараду з підведення підсумків роботи органів управління у сфері цивільного захисту населення області за ІІ-й квартал 2019 року.

До участі у нараді долучилися заступник начальника Головного управління ДСНС України в області Дмитро Стецюк, керівники обласних спеціалізованих служб цивільного захисту, керівники структурних підрозділів з питань цивільного захисту населення райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських (міст обласного значення) рад, відповідальні за цивільний захисту у об’єднаних територіальних громадах.

Першочергово Юрій Корева зупинився на аналізі роботи органів державної влади та місцевого самоврядування  щодо організації та виконання заходів в ході ліквідації наслідків негоди протягом травня-червня поточного року.

Заступник начальника Головного управління ДСНС України в області Дмитро Стецюк довів до присутніх аналіз проведення комплексних перевірок РДА, МВК у 2019 році, основні проблемні питання, що виникли під час їх проведення, а також недоліки, які впливають на зниження оцінки.

В ході проведення наради розглянуто питання виконання заходів цивільного захисту у І півріччі 2019 року: стан інженерного, радіаційно-хімічного захисту, діяльність служб цивільного захисту, виконання заходів щодо удосконалення місцевих систем оповіщення, порядок планування навчання з питань цивільного захисту, аналіз результатів проведення командно-штабних навчань та тренувань з органами управління та силами цивільного захисту.

Практична частина наради відбулася на базі Хмельницької міської комунальної аварійно-рятувальної служби на воді, в ході якої розглянуто питання безпечного відпочинку населення на водних об’єктах.

Заступник директора Департаменту природних ресурсів та екології облдержадміністрації Руслан Якубаш довів до присутніх умови заключення договорів на оренду водних об’єктів. Перший заступник начальника ГУ ДСНС в області України Дмитро Бондар наголосив на необхідності взаємодії між органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та аварійно-рятувальними підрозділами області  для попередження загибелі людей. Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності було розгорнуто мобільний навчальний консультаційний пункт щодо навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях.

В заключному слові Юрій Корева наголосив на забезпеченні безумовного і своєчасного виконання заходів, спрямованих на зниження ризику та мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру та підвищенні гарантованого рівня безпеки населення та навколишнього середовища.

За інформацією управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації.