04.07.2019 — 14:20

Володимир Кальніченко привітав працівників Головного управління Національної поліції в області

4 липня 2015 року на Софійській площі в Києві співробітники нової української поліції склали присягу на вірність Україні. Починаючи з 2018 року саме 4 липня у нашій державі відзначають День Національної поліції України. Сьогодні святкові заходи з нагоди 4-ї річниці створення Національної поліції України відбулися у Хмельницькому. Участь у них взяв т.в.о. голови Хмельницької обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко.

Вітаючи працівників Головного управління Національної поліції в області, Володимир Ілліч відзначив,  що за результатами соціологічних опитувань поліція є одним з лідерів серед державних інституцій по рівню довіри населення. “Забезпечено громадський порядок і в нашій області, маємо стабільну суспільно-політичну ситуацію”, – зазначив посадовець.

Володимир Кальніченко подякував поліціянтам області за працю, повсякденний подвиг, великий внесок у безпеку громади та побажав миру, добробуту, успіхів на професійній ниві на благо українського народу.

Також Володимир Ілліч вручив грамоти та подяки Хмельницької обласної державної адміністрації.

Відповідно до розпорядження голови Хмельницької обласної державної адміністрації за належне надання поліцейських послуг у сфері забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави та з нагоди Дня Національної поліції України нагороджено Почесною грамотою облдержадміністрації та подарунком працівників Головного управління Національної поліції в області:

АНТОЩУКА Костянтина Михайловича, старшого лейтенанта поліції, начальника 3-го відділу з проведення спеціальних операцій управління “Корпус оперативно-раптової дії”

МРУГА Артема Ігоровича, старшого лейтенанта поліції, старшого інспектора з особливих доручень сектору організації діяльності ізоляторів тимчасового тримання

ЯКИМОВСЬКОГО Леоніда Леонідовича, капітана поліції, старшого слідчого в особливо важливих
справах відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління

Також оголошено ПОДЯКУ:

ГОРБАТЮКУ Юрію Віталійовичу, сержанту поліції, поліцейському взводу № 2 роти поліції особливого призначення

МАРМУСУ Юрію Вікторовичу, сержанту поліції, поліцейському роти патрульної служби поліції особливого призначення “Богдан”

ЧУХРІЙ Юлії Вікторівни, оператору комп’ютерного набору І-ї категорії відділу служби “102” управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування

Довідка.

Упродовж п’яти місяців 2019 року органами досудового розслідування ГУНП в Хмельницькій області в ЄРДР зареєстровано 4540 кримінальних правопорушень, з яких 1233 тяжких та особливо тяжких. Упродовж п’яти місяців до ЄРДР внесено 258 кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.

З початку року розшукано 107 злочинців, з яких 47 категорії «минулих років» та 90 оголошено у розшук. Упродовж п’яти місяців 2019 року слідчими підрозділами області проводилось досудове розслідування у 31 тис. 121 кримінальному провадженні, що на 701 провадження більше, ніж за аналогічний період 2018 року (30 тис. 420). За результатами роботи упродовж п′яти місяців 2019 року, кількість кримінальних правопорушень вчинених в публічних місцях населених пунктів області зменшилась на 252, або на 54,9%.

Також спостерігається зниження кількості вуличної злочинності на 141 кримінальне правопорушення, або на 52,8%. У порядку профілактики правопорушень працівниками ГРПП задокументовано 29 813 адміністративних правопорушень. Упродовж п’яти місяців 2019 року в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року на території області фіксується зменшення кількості дорожньо- транспортних пригод з постраждалими – з 251 до 217. З метою попередження дорожньо-транспортних пригод упродовж 5-ти місяців 2019 року виявлено та задокументовано 22 тис. 731 порушення ПДР, з яких 1230 фактів керування транспортними засобами у стані сп’яніння (5 міс. 2018-1100). За п′ять місяців 2019 року до ЄО внесено відомості по 109-ти заявах та повідомленнях щодо зникнення 116-ти дітей. Місце перебування 100-та розшукуваних встановлено впродовж доби, по розшуку ще 16-ти дітей відкрито кримінальні провадження, в результаті розслідування яких усіх розшукано та повернуто за постійним місцем проживання. Станом на 20.06.2019 в зоні АТО та ООС на Сході України виконували службові обов’язки по охороні публічної безпеки та поряду, захисту незалежності та територіальної цілісності України 723 працівників ГУНП (УМВС), 711 з них отримали статус учасника бойових дій.