31.05.2016 — 14:48

На Хмельницькій АЕС розпочалось загальностанційне командно-штабне та протиаварійне тренування

Сьогодні на Хмельницькій АЕС розпочалось загальностанційне протидиверсійне тренування. Тренування проводиться спільно з ДП «НАЕК «Енергоатом» за участю заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка, представників зацікавлених міністерств та відомств, місцевих органів виконавчої влади та міжнародних спостерігачів.

72669-1-1

У тренуванні також задіяні окремі підрозділи ДП «НАЕК «Енергоатом», територіальних та місцевих управлінь з питань надзвичайних ситуацій, сили й засоби Національної гвардії України, Національної поліції України, СБ України, тощо.

Протидиверсійне та протиаварійне тренування триватиме на ХАЕС з 31 травня по 2 червня 2016 року.

Мета тренувань – перевірка ефективності об’єктового плану взаємодії у разі вчинення диверсії щодо ВП ХАЕС, функціонування планів та дієздатності системи аварійного реагування атомної станції.

З 30 травня по 2 червня поточного року обмежуватиметься перебування громадян та транспортне пересування у межах санітарно-захисної зони Хмельницької АЕС. Наявність документів, що засвідчують особу, є обов’язковою. Зупинка та паркування транспортних засобів (крім службового та технологічного транспорту АЕС) у період з 30 травня по 1 червня у безпосередньому оточенні промислового майданчика ХАЕС заборонена.

Адміністрація ВП ХАЕС