08.07.2019 — 15:20

У Красилові говорили про створення та функціонування ОСББ

Сьогодні у м. Красилів відбулася інформаційна сесія/тренінг з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Наталія Лисак, начальник відділу економічного аналізу управління житлово-комунального господарства Хмельницької обласної державної адміністрації, розповіла присутнім про зміни в законодавстві, що регулюють надання житлово-комунальних послуг. Зазначені зміни набули чинності 1 травня 2019 року відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

Регіональний координатор ПРООН з досягнення Цілей сталого розвитку Вячеслав Третяк ознайомив присутніх із реалізацією проекту ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES).

А регіональний консультант Проекту IFC «Енергоефективність в Україні» Юрій Лягутко провів для учасників заходу тренінг «Багатоквартирний будинок: основи енергоефективності».

У подальшому в рамках проекту HOUSES для активних співвласників будуть проводитися групові та індивідуальні консультації.

Звертаємося з пропозицією до усіх, хто бажає взяти участь у проекті (ОСББ, ініціативні групи на місцях, які хочуть створити ОСББ, а також ЖБК, які мають бажання перереєструватися в ОСББ), зареєструватися на онлайн-платформі http://houses.in.ua

Програма Фонду Енергоефективності надає можливість отримати грант винятково будинкам з ОСББ. Це дозволить направити ресурси на одну із найбільш енерговитратних ділянок у сфері ЖКГ – багатоквартирні будинки, співвласники у яких організувалися з метою управління спільним майном.

Детальнішу інформацію про діяльність Фонду можна отримати за посиланням  https://eefund.org.ua/how-to-apply

За інформацією управління ЖКГ ОДА