10.07.2019 — 09:32

Історію переселенки з Криму, яка сьогодні мешкає у Кам’янці-Подільському, розповіли у рамках флешмобу #Я_Знаю_Героя

У флешмобі #Я_Знаю_Героя, започаткованому у червні Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, взяли участь вже понад 100 користувачів. Вони розповіли історії про людей, які попри обставини – війну та окупацію – знаходять у собі сили адаптуватися до нового життя та інтегруватися у нові для себе спільноти, або ж більше навіть займатися громадською та волонтерською діяльністю.

Більшість історій присвячено долі переселенців з тимчасово окупованої частини Донбасу чи з Криму, які активно та продуктивно інтегруються в нові громади – створюють громадські об’єднання, які допомагають іншим, засновують нову справу або ж відкривають простори для взаємодії неподалік від лінії розмежування. Також є чимало й історій про українських воїнів і волонтерів, про письменників, які змушені покинути свій дім, однак залишаються творчо активними, і навіть про дітей, які допомагають іншим. Серед розказаних історій є розповідь про кримчанку, яка сьогодні мешкає у Кам’янці-Подільському:

Людмила Чаплигіна – переселенка з Криму, яка мусила покинути півострів у поважному віці – їй вже понад 70 років. Вона покинула у Криму не лише бізнес – фітнес-клуб, але й доньку. На новому місці, у Кам’янці-Подільському,  вона не лише веде фітнес-уроки для людей старшого покоління, але й допомагає іншим переселенцям із оформленням грантів. Крім цього, вона займається мистецтвом плейбек-театру.

З рештою історій від користувачів можна ознайомитись за посиланням https://heroes.mtot.gov.ua/stories/ 

Організатори флешмобу закликають українців брати приклад із людей, котрі залишають свої розповіді на сайті. Зробити це може кожен, скориставшись формою: https://heroes.mtot.gov.ua/i-know-hero/. 

Флешмоб #Я_Знаю_Героя є продовженням соціально-інформаційного проекту #ГЕРОЇНАШИХСЕРДЕЦЬ, нещодавно започаткованого Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

У центрі проекту – зафіксовані у відеосюжетах реальні історії 9-ти героїв, чиї життя змінила війна на Сході та окупація Криму. Але вони обрали не шлях зневіри. Вони вже сьогодні змінюють історію свого життя і країни, й крок за кроком будують мирне майбутнє. Проект ГЕРОЇ НАШИХ СЕРДЕЦЬ реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Джерело