10.07.2019 — 16:10

«Золото» Універсіади-2019 у представниці Хмельниччини

9 липня в італійському Неаполі випускниця Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Марина Бех-Романчук здобула для збірної команди України першу золоту нагороду 30 літньої Всесвітньої універсіади.

Під час виступу наша легкоатлетка підтвердила статус фаворитки, маючи в активі найкращий результат у сезоні (6,85 м) серед 35 спортсменок, котрі змагалися в секторі для стрибків у довжину. Четверта спроба на 6,66 м, по суті, гарантувала їй перемогу. Але Марина на досягнутому не зупинилася і лише нарощувала свою перевагу над суперницями. У п’ятій спробі вона стрибнула на 6,79 м, а у шостій – 6,84 м.

Після змагань Марина зазначила, що задоволена результатом, а заключний стрибок був саме тим, який хотіла продемонструвати. Могла, мабуть, і краще, але через певні організаційні моменти (розтягнутість спроб у часі), не вдалося. «Головне, що я справилася з цими труднощами», – сказала володарка золотої нагороди Універсіади-2019.

Друге місце з особистим рекордом 6,61 м посіла португалка Евеліс Таверс да Вейга, а третьою із результатом 6,55 м стала спортсменка з Румунії.

Золото на Універсіаді в Неаполі – це перша медаль Марини на офіційних змаганнях світового рівня, якщо не брати до уваги престижні комерційні турніри: з 2011 року у її доробку були нагороди європейських чемпіонатів, фестивалів, ігор.

Спортсменка примножила високі досягнення на Універсіадах своїх попередників: cтудентів-легкоатлетів з Хмельницького Руслана Стіпанова (1993 рік, м. Буффало, США, 3 місце у стрибках у висоту ) та Віти Паламар (2001 рік, м. Пекін, Китай, 1 місце у стрибках у висоту ).

Вітаємо Марину Бех-Романчук та її тренера Вадима Крушинського з черговим успіхом на міжнародній арені.

За інформацією Хмельницького обласного відділення НОК України