11.07.2019 — 11:10

Володимир Кальніченко відвідав ТОВ «НВА «Перлина Поділля»

10 липня з робочим візитом т.в.о. голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко та директор Департаменту агропромислового розвитку Олег Омелянюк відвідали Білогірський район. Під час поїздки посадовці відвідали ТОВ «НВА «Перлина Поділля», зокрема ознайомилися з ходом реконструкції приміщення молочно-товарної ферми на 420 голів.

ТОВ «НВА «Перлина Поділля» особливу увагу приділяє розвитку тваринництва. Основним напрямком у тваринництві є племінне молочне скотарство. Молочне стадо представлене голштинською та українською червоно-рябою молочною породами.

У кінці 2017 року в с. Гулівці ТОВ НВА «Перлина Поділля» ввело в дію першу чергу молочно-товарної ферми потужністю 520 голів. Будівництво першої черги МТФ здійснювалося за рахунок власних коштів господарства, на що було залучено понад 10 млн. грн. Завдяки введенню в дію цього об’єкта додатково створено 10 робочих місць.

У 2019 році планується закінчити другу чергу реконструкції приміщення молочно-товарної ферми на 420 голів. Загальна вартість проекту реконструкції ферми становить понад 15 млн. грн.

“Розвиток молочного скотарства в області є дуже перспективним напрямком, і обласна влада усіляко сприятиме усім, хто хоче реалізовувати свої проекти  у цій сфері сільського господарства, – зазначив Володимир Кальніченко. –  І не має значення, чи то таке велике господарство, яке ми бачимо тут, чи невеликі сімейні молочний ферми, які активно розпочали створюватися в області, я впевнений, що вони будуть успішними, адже їх продукція користується великим попитом. Застосування сучасних підходів до виробництва та переробки молока дозволить їм успішно конкурувати не тільки на українському, а й на світових ринках.”