11.07.2019 — 15:25

Проведено засідання щодо перерозподілу коштів за результатами засідання Міжвідомчої комісії при Мінрегіоні

10 липня під головуванням т.в.о. заступника голови адміністрації Сергія Ткачука відбулося засідання комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів ДФРР у 2019 році з питання перерозподілу коштів за результатами засідання Міжвідомчої комісії при Мінрегіоні.

Міжвідомчою комісією при Мінрегіоні погоджено 19 проектів на суму – 61358,671 тис.грн. та направлено проект розпорядження на затвердження КМУ.

Проте були такі проекти, які комісія виключила з переліку, а саме:

  1. Придбання модульної сушильної установки для висушування фруктів та овочів на твердому паливі для комунального підприємства «Китайгородське» Китайгородської сільської ради – інноваційний аналог збереження та розвитку традиційного сільського промислу, обсяг фінансування 1350,0 тис.грн. –  через відсутній комплексний підхід;
  2. Реконструкція корпусів №2 і №3 Летичівського навчально-виховного комплексу №1 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей» Летичівської селищної ради смт Летичів пров. Шкільний, 5 обсяг фінансування 3000,0 тис.гривень – відсутня проектна документація.

Відтак, всього до перерозподілу вивільнилося 9950,0 тис.грн. Члени комісії вирішили  розподілити вищевказані кошти на три проекти:

-для завершення реконструкції очисних споруд та напірного колектора в м. Дунаївці. Даний проект фінансувався протягом трьох років (2016-2018) за рахунок коштів Фонду, проте був виключений з переліку перехідних інвестиційних програм і проектів у 2019 році, як такий, що не відповідало вимогам постанови КМУ від 15.03.2015 року № 196, де календарний план реалізації становив від одного до трьох років. Проте, 26 червня 2019 року внесено зміни до даної Постанови, які дозволяють фінансувати проекти, що фінансувалися протягом попередніх трьох років та не були введені в експлуатацію відповідно до календарних планів реалізації,  може бути продовжений до чотирьох років за рішенням регіональної комісії за умови, що буде реалізований у поточному році.

– на завершення робіт по реконструкції будівлі котельні з встановленням твердопаливного котла в смт.Ярмолинці;

– на реконструкцію загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів по вул. Б. Хмельницького в смт. Сатанів Городоцького району.