11.07.2019 — 18:15

Хмельницьке земляцтво очолило “Асоціацію земляцьких організацій областей та регіонів України”

10 липня в місті Києві відбулася урочиста церемонія передачі координаторства “Асоціації земляцьких організацій областей та регіонів України”. Щопівроку одне із земляцтв у Києві отримує право виступати координатором діяльності столичних земляцьких об’єднань. Цього разу право здійснювати цей почесний обов’язок випало “Земляцтву “Хмельниччини”.

На запрошення голови правління ради громадської організації “Земляцтво “Хмельниччина” Михайла Каплуна  участь в урочистій церемонії взяли голова обласної ради Михайло Загородний, керівник апарату облдержадміністрації  Оксана Самолюк,  начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Інна Михайлова. Також у залі зібралися члени земляцтва нашого краю: політичні та громадські діячі родом з Хмельниччини. Серед них – представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук.

Як символ повноважень координатора керівник громадської організації “Земляцтво “Хмельниччина” Михайло Каплун прийняв «координаційну» булаву. Пан Михайло подякував за виявлену честь та окреслив  заплановану на період головування програму дій.

Оксана Самолюк та Інна Михайлова привітали земляків із почесною місією, покладеною на них, та вручили  Михайлу Каплуну подарунки з рідної Хмельниччини: запашний подільський коровай та традиційний український оберіг – ляльку-мотанку.