11.07.2019 — 18:23

Збірна Хмельниччини – друга на VIII літніх Всеукраїнських іграх ветеранів спорту з легкої атлетики

6-7 липня в місті Дніпро на стадіоні “Трудові резерви” відбулися VIІІ літні Всеукраїнські ігри ветеранів спорту з легкої атлетики пам’яті М.М. Баки. У змаганнях взяли участь найсильніші спортсмени країни віком від 35 років, серед них більше 30 переможців і призерів чемпіонатів світу, Європи, Всесвітніх та Європейських ігор майстрів (ветеранів).

У командному заліку першість визначали в трьох групах. Збірна Хмельниччини у гострій конкуренції зі збірними Житомирської та Сумської областей стала другою в третій групі. Кожен з 12 подолян  упродовж двох днів виступив у кількох дисциплінах і  приніс команді максимальну кількість очок у двох видах.

На жаль, з різних причин, у тому числі через травми спортсменів, наша збірна прибула до Дніпра не в оптимальному складі. Та  все ж в абсолютному заліку за рейтингом, який враховує результат і вік спортсмена, наші атлети посіли 6 призових місць.

Золоту медаль напередодні свого дня народження отримав 60-річний Микола Дубчак з села Гуменці Кам’янець- Подільського району, який метнув 600-грамовий спис на відстань 46,18 м. Ще одну медаль такого ж ґатунку здобула в метанні диска Олена Поблічко, третьою у цій же дисципліні стала Євгенія Янкун. Cрібло на рахунку 57-річного Валентина Ліпіча, котрий стрибнув у довжину на 5,32 м. Усі троє з Кам’янця-Подільського.

У бігу на 1500 метрів бронзові медалі вибороли представники нашого обласного центру: Микола Стойко серед чоловіків та Ганна Сікора серед жінок.

Вагомий внесок у загальний успішний виступ нашої команди зробили також хмельничани Юрій Адамков, Олександр Нагуляк, Віктор Флентін, красилівчанин Микола Оніщук та Світлана Ільченко з Нетішина, які  увійшли до числа найкращих бігунів-лідерів у своїх вікових групах.

Після цих змагань провідні спортсмени України візьмуть участь у престижних міжнародних стартах легкоатлетів-ветеранів за кордоном. Зокрема, кам’янчани налаштувалися виступити на початку вересня в італійській Венеції, яка прийматиме чемпіонат Європи.