12.07.2019 — 14:30

Проведено тренінг на тему: «Психологічна допомога населенню, постраждалому внаслідок конфлікту»

8-10 липня м. Вінниці відбувся регіональний тренінг для фахівців соціальної сфери та психологів Хмельницької області з питань психологічної реабілітації населення, постраждалого внаслідок конфлікту в рамках проекту «Допомога у реінтеграції та реабілітації населення, що постраждало внаслідок конфлікту».

Участь у заході взяли 28 спеціалістів соціальної сфери, в тому числі представники обласного, міських та районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Мета тренінгу: ознайомлення з різними формами психологічної допомоги та соціально-психологічної підтримки різних категорій людей із психотравмівним досвідом.

Учасники тренінгу обговорили питання щодо наслідків переживання екстремальної ситуації (стрес, психотравма супутні розлади) та принципів психологічної реабілітації; вміння застосовувати на практиці різні форми психологічної допомоги та соціально психологічної підтримки (психодіагностика, психологічна просвіта, психологічна підтримка, невідкладна психологічна допомога, ненасильницьке спілкування, психологічне консультування, групова робота); формування навичок самодіагностики та саморегуляції стресових станів як профілактику емоційного вигорання.

Тренінг проводила старший науковий співробітник Інституту психології ім. Г.С. Костюка НАПН України, психотерапевт, учасник бойових дій Людмила Царенко.

На завершення тренінгового заняття учасники отримали сертифікати та методичну літературу, де розглянуто питання організації психологічної допомоги верствам населення з метою подолання психотравм, представлено основні напрямки соціально-психологічної підтримки постраждалим внаслідок психотравмівних подій, зосереджено увагу на загальних положеннях та принципах психологічної реабілітації.