15.07.2019 — 09:42

Вертолітники армійської авіації з Львівщини забезпечують мобільність хмельницьких спецпризначенців

Бродівський екіпаж окремої бригади Армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України бере активну участь у тактико-спеціальних навчаннях груп 8 окремого полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій на Хмельниччині. Вертолітники забезпечують десантування спецпризначенців парашутним і посадочним способом в умовний тил противника, їх евакуацію після виконання диверсійно-розвідувальних завдань.

Для екіпажу багатоцільового транспортно-бойового вертольоту Мі-8МТ маневри є іспитом на професійну придатність: вони відпрацьовують спільне злагодження армійської авіації та підрозділів спецпризначення.

Особливості специфіки роботи вертолітників – непомітно для противника вивести гелікоптер на майданчик по заданих координатах у потрібний час. Слід відзначити, що час на виконання поставленого завдання обмежений, тому екіпаж постійно працює над вдосконаленням своїх навичок. Також важливо підібрати з повітря майданчик і спосіб заходу для безпечної висадки груп спецпризначенців.

Під час відпрацювання завдань, вертолітники також враховують досвід участі української Армійської авіації в ході АТО/ООС у Донецькій і Луганській областях, коли екіпажі здійснюють евакуацію поранених військовослужбовців.

Василь ЛАБАЙ.
#АрміяInform_Хмельницький
Фото автора.