15.07.2019 — 11:22

У селі Михнів Ізяславського району святкували 500-річчя заснування села

12 липня у селі Михнів Ізяславського району відбулись урочистості з нагоди 500-ліття першої писемної згадки про населений пункт. А розпочалися святкові заходи молебнем у Свято-Параскевинському храмі, який, до речі, цього року відзначає 120-літній ювілей від часу свого зведення та 30-літній з часу відновлення богослужінь.

Жителів і гостей Михнова запросили відвідати експозицію музею історії села, організовану в приміщенні Михнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, виставку виробів декоративно-ужиткового мистецтва жителів та вихідців із села, розгорнуту у вестибюлі Михнівського сільського будинку культури. Для наймолодших учасників свята організатори передбачили катання та дитячих електро- та веломобілях, вправи на великій надувній гірці та інші розваги. Кульмінацією свята  стало велике художньо-мистецьке дійство «Село живе…», яке підготували та провели працівники Михнівського сільського будинку культури.

Під час святкового дійства присутні вшанували найстарших і наймолодших жителів села, матерів-героїнь, сімейні пари, які відзначають цього року золотий ювілей подружнього життя. Їм вручили квіти та подарунки.

Для михнівчан і гостей села святкову програму підготували аматори сцени Михнівського сільського будинку культури та виконавці із сіл Покощівка та Закружці. Також  глядачі щиро зустріли виступи гостей: гурт «Бум-ца-ца» з Ізяслава та талановитого співака із села Клубівка Олександра Янчука.

На завершення концертної програми секретар Михнівської сільської ради Зоя Франкова  привітала жителів села, його вихідців і гостей із 500-літнім ювілеєм Михнова та подякувала усім, хто долучився до організації та проведення святкування Дня села.