15.07.2019 — 16:32

Україна стає частиною цифрового простору Європейського Союзу

Днями Єврокомісія оприлюднила щорічний звіт із цифрового розвитку країн ЄС – Digital Government Factsheets 2019. Звіт ілюструє розвиток цифрових ініціатив країн ЄС у таких категоріях, як політична комунікація, законодавство, стратегії та візії, цифрова інфраструктура, розвиток електронних послуг тощо.

Цього року Україна вперше представлена у цьому звіті нарівні з іншими країнами Європи. І це – значна перемога! Завдяки цьому звіту всі мають змогу ознайомитися із законодавчими ініціативами та запровадженими цифровими рішеннями в Україні.

У подальшому дані з цього звіту беруть для формування індикаторів оцінювання цифрового розвитку країн та формування необхідних рекомендацій та експертних побажань щодо покращення.

Чому це важливо для України?
✔️ Україну вперше представлено у звіті на одному рівні з іншими країнами Європи, що свідчить про те, що Україна стає частиною європейського цифрового порядку денного.
✔️ Публікація звіту щодо України демонструє наявність чітких планів і цілей стосовно цифрового розвитку, прогрес в їх досягненні, сильну внутрішню експертизу, політичну волю тощо.
✔️ Представлення України у цьому щорічному моніторингу є важливим для забезпечення відповідності національних цифрових інструментів європейським стандартам.
✔️ У звіті детально описано стан речей щодо цифрового розвитку України, а отже, будь-хто може ознайомитися з ініціативами, впровадженими в Україні. Це сприяє обміну досвідом та найкращими практиками у сфері цифрового розвитку на міжнародному рівні.
✔️ Це дає можливість у подальшому безпосередньо приєднатися до NIFO (National Interoperability Framework Observatory) для проведення оцінювання рівня інтероперабельності на основі індикаторів, що розробляються.
✔️ Це дасть можливість комплексно відстежувати рівень цифрового розвитку в Україні.

Ознайомитись із дослідженням можна за посиланням 

Джерело