16.07.2019 — 12:54

Збірна України гідно виступила на ХХХ Всесвітній літній Універсіаді

14 липня в Неаполі (Італія) завершилася ХХХ Всесвітня літня Універсіада. Україну в Неаполі представляли 160 спортсменів. Вітчизняні студенти виступили у баскетболі, волейболі, спортивній гімнастиці, художній гімнастиці, дзюдо, легкій атлетиці, плаванні, стрибках у воду, стрільбі з лука, тенісі, тхеквондо, фехтуванні та футболі.

Збірна України у підсумку здобула 20 нагород (6 золотих, 7 срібних, 7 бронзових) і посіла серед 170 країн-учасниць десяте місце за загальною кількістю медалей та 11-е – у командному заліку за якістю цих нагород.

 

Так, переможцями студентських Ігор-2019 у складі збірної України стали: легка атлетика – Марина Бех-Романчук (довжина), Ольга Корсун (потрійний), Юлія Чумаченко (висота), Ірина Климець (молот), жіноча естафета 4х400 метрів (Марія Миколенко, Анастасія Голєнєва, Катерина Климюк, Тетяна Мельник); художня гімнастика – Єва Мелещук (булави).

Срібні та бронзові нагороди українські спортсмени завоювали: у баскетболі (чоловіки); легкій атлетиці – Сергій Регеда (молот), Ірина Геращенко (висота), жіноча команда у ходьбі на 20 км (Олена Собчук, Марія Філюк, Валентина Мирончук); художній гімнастиці – збірна України (вправи з 5 м’ячами, групове багатоборство, вправи з 3 обручами і 2 парами булав), Єва Мелещук (обруч, стрічка); стрільбі з лука – Артем Овчинніков, Поліна Родіонова, Ірина Хочина; тхеквондо – Ірина Ромолданова, Денис Вороновський; дзюдо – Ганна Антикало.

На Універсіаді, крім Марини Бех-Романчук, взяли участь і представники Кам’янець-Подільського національного університету. Так, за збірну України з футболу виступали гравці волочиського «Агробізнеса» Дмитро Юхимович та Артур Думанюк. Наші футболісти на груповому етапі спочатку програли (0:2) італійцям,а потім здолали (1:0) збірну Мексики. На стадії 1/4 фіналу поступились збірній Бразилії з рахунком 1:2. В подальшому перемога (2:1) над командою Ірландії та поразка (основний час 1:1, по пенальті-1:3) від Південної Кореї дозволили нашій збірній у підсумку посісти шосте місце.

Загально командний залік Універсіади в Неаполі впевнено виграла збірна Японії – 33 золотих, 21 срібна, 28 бронзових медалей, спортсмени якої цілеспрямовано ведуть підготовку до Олімпійських ігор-2020 в Токіо.

Довідково:

На минулій Всесвітній Універсіаді, яку 2017 року приймав Китайський Тайбей, українські спортсмени здобули 36 медалей (12 золотих, 11 срібних, 13 бронзових) і посіли 6-те місце у загальнокомандному заліку серед 142 країн-учасниць. Раніше найгіршим виступом нашої збірної на Універсіадах було дев’яте місце в 1995 році, коли з японської Фукуоки українська делегація привезла 4 золота, 5 срібних і 6 бронзових нагород. В свою чергу, найкраще – друге місце, вітчизняні студенти посіли у 1997 році в італійській Сицилії – 17 золотих, 6 срібних і 4 бронзових нагороди.