19.07.2019 — 15:03

5 атлетів представлятимуть Хмельниччину на літньому Олімпійському фестивалі-2019

З 21 по 27 липня в Баку (Азербайджан) відбудеться ХV літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль, у якому візьмуть участь понад 3600 спортсменів Старого Світу.

Упродовж 7-ми днів найсильніші юні атлети континенту віком 14-18 років змагатимуться у 10 видах спорту.

На престижному старті українська команда буде представлена 68-ма спортсменами, які виступатимуть у 7 видах спорту: велоспорті, волейболі, дзюдо, легкій атлетиці, плаванні, спортивній боротьбі (вільна, жіноча, греко-римська) та спортивній гімнастиці. Відзначимо, що спортивна боротьба вперше представлена в програмі змагань ЄЮОФ.

До складу збірної України в Баку-2019 увійшли і хмельничанки: волейболістки з команди “Новатор” Надія Гречка, Катерина Зуй, Валерія Нудьга, велосипедистка (індивідуальна гонка на шосе) Дарина Нагуляк з ДЮСШ-4 та Олександра Іщенко (боротьба вільна) з обласного центру фізичного виховання учнівської молоді.

Слідкувати за новинами літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю вболівальники зможуть на офіційному сайті Національного олімпійського комітету України: www.noc-ukr.org, а також на сторінках НОК України/Олімпійська команда в соціальних мережах: http://www.facebook.com/olympicuahttps://twitter.com/OlympicUAhttps://www.instagram.com/the_olympic_team_ua/

Довідка:

У 1990 році за ініціативи президента Міжнародного Олімпійського Комітету Жака Рогге, який на той час очолював Європейські Олімпійські Комітети, було прийнято рішення про проведення один раз на два роки зимових і літніх Європейських юнацьких олімпійських фестивалів.

Наразі ЄЮОФ – найпрестижніші змагання Європи для юних спортсменів.

Представники України під егідою Національного олімпійського комітету беруть участь у змаганнях з 1993 року (у 1991 році українські спортсмени виступали у складі збірної команди CНД). Починаючи з 1993 року, юними олімпійцями було здобуто 198 медалей: 61 золоту, 73 срібних та 64 бронзових.

Європейські юнацькі олімпійські фестивалі – гарна школа для майбутніх перемог. У різні роки участь у літніх ЄЮОФ брали відомі українські спортсмени: Яна Клочкова (плавання), Єлизавета Бризгіна (легка атлетика), Богдан Бондаренко (легка атлетика), Георгій Зантарая (дзюдо), Дарія Згоба (спортивна гімнастика) та багато інших.

На ЄЮОФ-2011 одразу три представники Хмельниччини стали переможцями: Марина Бех (стрибки у довжину), Людмила Сідорська (біг на 800 м) та Антон Савицький (дзюдо). Згодом всі вони стали членами дорослих збірних команд України, майстрами спорту міжнародного класу.

За інформацією Хмельницького обласного відділення НОК України