23.07.2019 — 15:18

Відкритий обласний пробіг відбувся на Славутчині

20 липня на Голубих озерах поблизу села Стригани Славутського району відділення НОК України в Хмельницькій області організувало Відкритий обласний пробіг на честь партизанського руху на Славутчині в період Другої світової війни. У пробігу взяли участь спортсмени зі Славути, Нетішина, Шепетівки, Хмельницького, Києва, а також Полонського району.

Під час урочистого відкриття заходу на центральному майдані Славути, куди прибули учасники пробігу, факелоносці естафети олімпійського вогню Ігор-1980 Анатолій Романюк, Віктор Орєхов, Олекандр Музалевський, Віктор Флентін, розгорнули Державний прапор України та прапор Національного олімпійського комітету на підтримку членів збірної України, яка вирушила на ХV літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль до міста Баку (Азербайджан).

У своєму виступі перший заступник голови відділення НОК України в Хмельницькій області Віктор Флентін відзначив, що першим представником Хмельниччини на І Європейському юнацькому олімпійському фестивалі 1991 року в Брюсселі був легкоатлет зі Славути Андрій Бондарук.

Чимало нагород вибороли земляки на наступних юнацьких олімпійських континентальних форумах. Зокрема, чемпіонами у 2011 році стали легкоатлетки Марина Бех і Олена Сідорська, дзюдоїст Антон Савицький, які згодом виконали нормативи майстрів спорту міжнародного класу, увійшли до складу дорослих збірних команд України.

А нині ми вболіваємо за волейболісток Надію Гречку, Катерину Зуй, Валерію Нудьгу, велосипедистку Дарину Нагуляк та Олександру Іщенко (боротьба вільна) з Хмельницького і всіх 68 членів української команди, котрі перебувають в Азербайджані.

На основну 12-кілометрову дистанцію пробігу вийшли бігуни віком від 14 до 72 років, серед яких були і початківці, і досвідчені спортсмени, у тому числі  призери чемпіонатів Європи та світу серед ветеранів.

У чоловіків найкращий час показав Олександр Подгорнюк з Полонного, а у жінок перемогла нетішинка Світлана Ільченко. Успішно дістався фінішу і наймолодший учасник – 14-річний Ілля Русін з Хмельницького. Переможці отримали кубки від відділення НОК України.

Успішно подолали дистанції члени колективу головного спонсора змагань – ПП «Влад» (м. Славута), на чолі з генеральним директором Олександром Музалевським.

Наступний, п’ятий, забіг проведуть на Славутчині у липні наступного року.

За інформацією Хмельницького обласного відділення НОК України