02.06.2016 — 14:49

Олександр Корнійчук зустрівся з представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЕ

IMG_2860

Сьогодні, у складний для України час, зустрічі з спеціальними моніторинговими місіями ОБСЕ є важливим фактором для стабілізації суспільно-політичної ситуації в країні. Саме тому, 2 червня, голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук провів зустріч зі спостерігачами СММ ОБСЕ.

Загалом по Україні функціонують 10 представництв спеціальних моніторингових місій, метою роботи яких є збір інформації, встановлення фактів і звітування про економічну, політичну ситуацію, захисту прав людини, верховенства права та ситуацію щодо безпеки по всій Україні.

У ході зустрічі обговорено ряд важливих питань, зокрема щодо безпечної ситуації для жителів Хмельницької області, що в теперішніх умовах є важливою та однією з головних умов діяльності органів влади. Наразі Хмельницька область одна з найнижчим рівнем злочинності серед усіх областей України. В області розроблена та впроваджується програма «Безпечне місто. Безпечний регіон» задля підвищення рівня захисту населення області.

Також, важливим чинником стабільної ситуації в області є збалансованість та взаєморозуміння відносин між обласною радою та обласною державною адміністрацією. Яскравим прикладом є соціальний захист населення, що відображено у прийняті 10 програм соціального спрямування та виділення з обласного бюджету близько 12 млн. грн. для відповідних категорій населення.

Серед іншого, порушено питання щодо відкритості в інформаційному напрямі. Так, на високому рівні дотримується виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», відповідно до якого громадяни України мають можливість впродовж п’яти днів отримати будь-яку публічну інформацію.

IMG_2867

Крім цього, під час зустрічі, певну увагу приділено обговорення економічних питань.

Спершу, варто зауважити, що Хмельниччина – це аграрна, туристична, та підприємницька область. Певний потенціал є у переробці агропромислової продукції, існує чимало туристичних, історичних пам’яток культури, що приваблює туристів не лише з України, та дає можливість забезпечення робочими місцями жителів області.

Також, в теперішніх умовах, негативним фактором є переорієнтація підприємств області на інші ринки збуту. Наразі співпраця відбувається навіть з країнами Африки та Азії.

Розглядаючи питання енергетичної сфери варто зазначити, що розроблено чимало проектів, програм з енергозбереження та використання альтернативного виду палива.

Загалом в області з чисельністю у 1млн 300 жителів, 420 тис. – люди пенсійного віку, 380 тис. – пільгова категорія, та лише 220 тис. – офіційно працевлаштованих мешканців області. Існує певна частина населення, що знаходиться у тіньовій економіці. Наразі створюються позитивні умови, для виходу з тіньової економіки, зокрема зменшення податкової ставки при нарахування зарплати, що дало змогу збільшити податкові надходження на 147%, порівняно з попереднім роком.

Олександр Олександрович подякував пану Рюне Кастбергу за підтримку нашій країні та запросив до подальшої тісної співпраці задля встановлення стабільності у всіх сферах,а головне відновлення миру та безпеки на Україні.

IMG_2874