24.07.2019 — 14:27

Мешканців Хмельниччини запрошують на безкоштовний показ фільму, присвячений відзначенню Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

31 липня відзначається Всесвітній день протидії торгівлі людьми. З цієї нагоди Міністерство соціальної політики України проводить всеукраїнську інформаційну кампанію. Одним із заходів в її рамках стане безкоштовна демонстрація документального фільму «Жінка в полоні», яка відбудеться одночасно в усіх областях України. Мешканці Хмельниччини також можуть долучитися до перегляду цієї стрічки, який відбудеться 30 липня о 10.00 в кінотеатрі «Планета» (м.Хмельницький, вул.Подільська, 39).

Це історія про сучасне рабство.

«Жінка в полоні» — це фільм про Маріш, 52-річну угорку, яка служить одній родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин на день без оплати. Її гнобителі відібрали в неї документи, і їй не можна виходити з дому без дозволу. З нею поводяться, як з твариною: годують недоїдками і не надають ліжка для сну.

Маріш проводить дні зі страхом у серці, але мріє про те, щоб повернути собі своє життя. Присутність камери допомагає їй усвідомити, що вона – не одна. Вона починає проявляти довіру. Після двох років зйомок вона збирається з духом і розказує про свій план: «Я втечу».

У фільмі простежений героїчний шлях Маріш назад до свободи.

Тривалість фільму – 90 хв.