25.07.2019 — 16:04

Енергоефективність – запорука енергетичної незалежності України

Сьогодні представники органів влади, місцевого самоврядування, комунальних підприємств, бізнесу, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, громадських організацій мали можливість взяти участь у форумі «Енергоефективність – запорука енергетичної незалежності, креативні ідеї та фахові рішення». Модерував захід директор  Агенції регіонального розвитку Хмельницької області Роман Примуш.

Зі словами вітання до учасників форуму звернувся т.в.о. голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко. Він зазначив, що одним із шляхів підвищення фінансової платоспроможності та ефективності господарювання є збільшення дохідної частини бюджету. За його словами, це можливо шляхом створення нових робочих місць та економії витрат. А одною із складових цього є підвищення заходів з енергоефективності та економії енергоресурсів.

“В умовах сьогодення раціональне використання енергоносіїв є дуже актуальним.  Тому маю надію, що на сьогоднішньому зібранні ми дізнаємося від спікерів про  новітні  технології в галузі енергоефективності, обміняємося досвідом, почуємо про кращі практики, що в свою чергу сприятиме реалізації цих заходів на Хмельниччині”, – додав Володимир Ілліч.

До уваги присутніх були представлені кращі креативні інновації з енергоефективності у житлово-комунальному господарстві.

Директор Фонду енергоефективності України Юлія Головатюк-Унгуряну розповіла про  Фонд та його діяльність з підтримки впровадження заходів енергоефективності будівель з врахуванням кращих європейських практик.

Експерти розповіли про міжнародні програми підтримки енергоефективних проектів (НЕФКО, ЄБРР IQ energy, GIZ), місцеві програми підтримки з енергомодернізації та можливості впровадження сталих енергоефективних рішень в ОСББ та проведення енергетичних аудитів.

Організаторами заходу виступили Хмельницька обласна державна адміністрація, Хмельницька обласна рада спільно з Агенцією регіонального розвитку Хмельницької області.