02.06.2016 — 16:30

Працівники водного господарства відзначають професійне свято

Указом Президента України від 18 березня 2003 року № 226/2003 в Україні встановлено професійне свято – День працівників водного господарства, який відзначається щорічно в першу неділю червня.

Водне господарство України тісно пов’язане з усіма галузями народного господарства і впливає на розвиток і розміщення продуктивних сил. Воно має вирішальне значення в забезпеченні необхідних соціальних і побутових умов життя населення.

IMG_1482

З цієї нагоди заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, представник Держводагенства України Анатолій Алексеєнко, представники обласної ради, окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, працівники та ветерани галузі завітали до обласного управління водних ресурсів, аби привітати з професійним святом усіх працівників водного господарства.

Під час урочистостей Володимир Ілліч звернувся до усіх присутніх з вітальною промовою та з найкращими побажаннями: «Шановні працівники водного господарства! У своїй діяльності Ви здійснюєте велику роботу у сфері охорони, раціонального використання та відтворення водних ресурсів країни. Наразі, ми повинні зберегти та привести до порядку ті водні артерії, які знаходяться в системі водних річок на території області та приділити максимум уваги збереженню вологи, аби підвищити рівень врожайності с/г культур та екологічної безпеки на території області».

IMG_1485

Кращих працівників відзначено грамотами обласної державної адміністрації та обласної ради. Крім того, Анатолій Алексеєнко вручив подяку Прем’єр-міністра України за сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди професійного свята – начальнику відділу техногенно-екологічної безпеки, використання водних ресурсів та моніторингу вод Хмельницького облводресурсів Молчанову Михайлу Федотовичу.

Гарного настрою усім присутнім додала концертна програма.

IMG_1472

Довідково:

В 2015 році з природніх водних джерел було забрано майже 102 млн.м.куб. води, з них використано промисловістю 33 млн.м.куб, комунальними господарством – 24 млн.м.куб, сільським господарством – 11 млн.м.куб, решта – іншими галузями.

Протягом 2015 року працівниками облводресурсів видано 680 висновків щодо можливості видачі дозволу на спеціальне водокористування, що забезпечило надходження збору за спеціальне водокористування понад 18 млн.грн. Із наявних в області 2 709 ставків відновлено технічну документацію майже на 1 тис. ставків. Загалом виготовлено близько 500 технічних характеристик на гідротехнічні споруди. Також з 2,5 тис. безхазяйних гідротехнічних споруд 99% передано у комунальну власність.

Для захисту від підтоплення 128 населених пунктів та 117 тис.га сільськогосподарських угідь в області функціонує майже 4 тис.км. каналів для водовідведення та зниження рівнів ґрунтових вод, що забезпечує своєчасне проведення весняно-польових робіт на меліоративних землях та підвищення на них врожайності с/г культур.