02.06.2016 — 17:21

Кожній дитині – родину. На Деражнянщині з’явилась ще одна прийомна сім’я.

family-84865_640Сьогодні в урочистій обстановці голова Деражнянської районної державної адміністрації Олег Веселовський підписав розпорядження про створення нової прийомної сім’ї і передачі їй на виховання та спільне проживання двох дітей, позбавлених батьківського піклування.

У всьому світі є діти-сироти, і наша країна, звичайно, не виключення. Складна соціально-економічна ситуація в країні сьогодні, на жаль, впливає і на українську сім’ю. Збільшується кількість, так званих соціальних сиріт, дітей з неблагополучних родин, батьків яких позбавляють батьківських прав (батьки – алко- та наркозалежні,  злочинці, батьки, жорстоко ставляться до своїх дітей, не займаються їх вихованням, примушують працювати, жебракувати).

Забезпечення додержання вимог законодавства щодо встановлення опіки та піклування над дітьми, їх усиновлення, влаштування в дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім’ї – є одним з основних завдань, покладених на службу у справах дітей.

Працівниками служби у справах дітей постійно надається кваліфікована допомога громадянам, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та тим, які бажають взяти їх на виховання дітей.

Зараз у Хмельницькій області зареєстровано 121 прийомна сім’я та 22 дитячих будинки сімейного  типу, в яких перебуває 372 дитини.

У Деражнянському районі на сьогодні забезпечено функціонування 3 прийомних сімей.  Дані сім’ї на вихованні мають 4-х дітей-сиріт та дітей,  позбавлених батьківського піклування, та згідно чинного законодавства піклуються про них.

Відповідно до п.17 Положення про прийомну сім’ю, затвердженого постановою КМУ від 26.04.2002 року №565  персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний та психічний розвиток прийомних дітей покладено на прийомних батьків.

Керівник району щиро подякував прийомним батькам за їх непростий вибір та взяв на себе зобов’язання всебічно підтримувати новостворену багатодітну родину. Олег Веселовський вручив родині символічний подарунок і квіти.

За матеріалами Деражнянської райдержадміністрації