30.07.2019 — 11:42

Подільські експортери для преференційної реалізації товарів на європейському ринку отримали 1,7 тисячі сертифікатів EUR.1

За перше півріччя 2019 року Хмельницькою митницею ДФС оформлено понад 1,7 тисячі сертифікатів EUR.1 підприємствам-експортерам для реалізації власної продукції у країнах Європейського Союзу.

Сьогодні до числа постійних отримувачів євро сертифікатів входить більше сотні підприємств Хмельниччини, які виробляють конкурентоспроможну вітчизняну продукції. Відповідно кількість виданих сертифікатів перевищила рівень минулого року.

З початку року за результатами митного моніторингу трійку основних партнерів подільського експорту очолюють Польща, Німеччина та Бельгія. До основних товарів, що найчастіше експортувались до цих країн, належали: санітарно-технічні вироби, механічні пристрої для обробки ґрунту, сплави алюмінію, меблі дерев’яні, деревне вугілля, прокат стальний. З продукції агропереробки – олія соняшникова, масло вершкове, шрот та олія соєві.

Також шість підприємств-виробників нашого краю протягом двох років є уповноваженими експортерами, що надає їм право преференційного продажу власних товарів у країнах Європейського Союзу. що дає ім. право самостійно декларувати походження товарів шляхом складання декларації інвойс під час експорту товарів до країн ЄС. Зазначений статус мають ТОВ «Карат», ТОВ «Сансервіс», ТОВ «Сіріус Екстружен», ТОВ «УКР-ВОЛНАТ», ТДВ «Славутський цикорієсушильний завод» і ТОВ «Деражнянський молочний завод»,

«Наявність в підприємств-виробників сертифікату EUR.1 та статусу уповноваженого експортера – це досконалий шлях для просування товарів, вироблених на Хмельниччині, на ринок Європи. І митниця всіляко пропагує і поширює ці прогресивні форми співпраці. Зрештою, сприяє актиній зовнішньоекономічной діяльності організація митного контролю. Ми успішно впровадили такі митні сервіси як «Єдине вікно», «Єдиний рахунок», інші електронні новації, які відповідають європейському рівню. За півроку забезпечено подання декларацій в електронному вигляду 98 відсотків. Митних декларацій. Зазначений показник порівняно з аналогічним періодом 2018 року збільшився на 1,2 відсотка», – прокоментував результати роботи начальник Хмельницької митниці ДФС Іван Бережнюк.

Джерело