30.07.2019 — 15:11

На Хмельниччині провели акцію до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, що відзначається  30 липня, Хмельниччина долучилася до масштабної всеукраїнської інформаційної кампанії “ПротиДій!”. У проведенні її в області взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, органів Національної поліції,  громадських організацій.

Одним із заходів в її рамках стала безкоштовна демонстрація документального фільму «Жінка в полоні», що відбулася в обласному центрі, в кінотеатрі «Планета» . «Жінка в полоні» — це фільм про Маріш, 52-річну угорку, яка служить одній родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин на день без оплати. Її гнобителі відібрали в неї документи, і їй не можна виходити з дому без дозволу. З нею поводяться, як з твариною: годують недоїдками і не надають ліжка для сну.

Маріш проводить дні зі страхом у серці, але мріє про те, щоб повернути собі своє життя. Присутність камери допомагає їй усвідомити, що вона – не одна. Вона починає проявляти довіру. Після двох років зйомок вона збирається з духом і розказує про свій план: «Я втечу». У фільмі простежений шлях Маріш назад до свободи.

Також відбулася інформаційна акція на пероні залізничного вокзалу м.Хмельницького. Тут влаштували арт-інсталяцію “Невидимі”, що знайомила перехожих  з історіями потраплянь людей у неволю. Під час акції організатори розповідали  про небезпеку потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, її основні форми та способи втягнення в експлуатацію та роздавали тематичні інформаційні буклети.