02.06.2016 — 18:14

Олег Гуменний з робочим візитом відвідав Кам’янеччину

З метою більш детального ознайомлення із виробничою базою підприємств району, виявлення проблемних питань у їх функціонуванні, знаходження шляхів вирішення та обговорення перспектив розвитку, з робочим візитом на Кам’янеччину завітали т. в.о. першого заступника голови обласної державної адміністрації Олег Гуменний та начальник управління Укртрансбезпеки в області Віталій Дзюба.

Під час розмови з начальниками відділів та управлінь райдержадміністрації Олег Вікторович акцентував увагу на завданнях, поставлених Президентом та Кабінетом Міністрів України перед обласними державними адміністраціями щодо залучення іноземних інвестицій у промисловість. Окремо було винесено питання по скороченню заборгованості з виплати заробітної плати в районі.

DSCN0674-300x225Цього ж дня обласне керівництво у супроводі заступника голови райдержадміністрації Миколи Чумака відвідали публічне акціонерне товариство «Подільський цемент», яке є одним із найпотужніших виробників цементу в Європі. Голова правління ПАТ Святослав Козленко повідомив гостям, що наразі власником цементного заводу є компанія CRH — виробник будівельних матеріалів зі світовим ім’ям. На підприємстві своєчасно проводяться розрахунки з працівниками, рівень зарплати яких один з найвищих у галузі. Приємним залишається той факт, що задля здоров’я та безпеки людей, захисту навколишнього середовища відбулася модернізація у виробництві цементу. Сьогодні його виготовляють «сухим» способом, який впливає на підвищення якості продукту та на суттєве зменшення споживання палива, що необхідне для виробництва. Завдяки злагодженій роботі керівництва підприємства та працівників,  продукцію Кам’янець-подільських цементників добре знають в Іспанії, Чехії, Німеччині, Угорщині, Польщі, Туреччині, Азербайджані, Румунії, Молдові та інших країнах світу.

Наступним кроком делегації став візит на державне підприємство «Нігинський кар’єр».  Підприємство, яке своїми мільйонними боргами вразило всю область, запрацювало. Під пильним керівництвом директора ДП «Нігинський кар’єр» Миколи Ткача почали відновлювати видобуток вапнякового каменю. Зараз на підприємстві працює 200 чоловік із середньою заробітною платою 2072 грн. Наразі відновлені цехи з виготовлення вапнякового борошна, транспортний та електричний. Всі проблеми, яких у підприємства чимало, вирішують спільно.

Зустріч та розмова з обласними керівниками видалася конструктивною та змістовною. За її результатами прийнято відповідні доручення згідно чинного законодавства.

За матеріалами Кам’янець-Подільської РДА