01.08.2019 — 11:03

Допомога по вагітності та пологах зросла на 18%

Розмір середньоденної допомоги по вагітності та пологах, що фінансується управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області, у січні-червні 2019 року зріс на 18% порівняно з тим же періодом минулого року, та за червень  складає 194,5 грн.

У загальних випадках тривалість відпустки по вагітності та пологах становить 126 календарних днів, у цьому разі середня сума допомоги від управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області складає 18,8 тис. гривень.

Загалом упродовж перших шести місяців 2019 року управління виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області направило на фінансування допомоги по вагітності та пологах 52,2 млн гривень.

Нагадаємо, допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке компенсує втрату заробітної плати (доходу) за період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами та складає 100% середньої заробітної плати незалежно від тривалості страхового стажу.

Сума допомоги по вагітності та пологах обчислюється шляхом множення суми середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами.

За основним місцем роботи зазначене матеріальне забезпечення не може бути меншим за обчислене, виходячи з мінімальної заробітної плати. Водночас, за місцем роботи за сумісництвом мінімальні гарантії щодо розміру допомоги не застосовуються.