01.08.2019 — 16:41

Командно-штабні навчання в Білогірському районі

Відповідно до Плану основних заходів територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Хмельницької області на 2019 рік, 31 липня під керівництвом начальника управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Юрія Кореви проведено командно-штабні навчання з Білогірською районною ланкою територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Хмельницької області на тему: «Дії органів управління, сил та засобів цивільного захисту при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного  характеру та терористичних проявів».

До проведення командно-штабних навчань залучався керівний склад управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації, Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації, ПАТ «Хмельницькобленерго», керівний склад цивільного захисту Білогірського району, Білогірської та Ямпільської об’єднаних територіальних громад, районна та об’єктові комісії з питань ТЕБ та НС, районні спеціалізовані  служби  та формування цивільного захисту.

В ході навчань відпрацьовано порядок взаємодії органів управління цивільного захисту району, сил та засобів районних спеціалізованих служб цивільного захисту, об’єктових та інших формувань у випадку загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного походження, при подоланні їх наслідків. Практично перевірено заходи щодо оповіщення органів управління, сил цивільного захисту та населення Білогірського району при виникненні надзвичайної ситуації.  Перевірено організацію роботи районної комісії з питань евакуації та її взаємодію з евакуаційними органами Білогірської та Ямпільської громад: розгорнуто збірний пункт евакуації в с. Залужжя, приймальний пункт евакуації в смт. Білогір’я  та пункт висадки на зал. ст. Лепесівка (Ямпільська ОТГ) для прийому евакуйованого населення.

Крім цього, практично відпрацьовано заходи з ліквідації умовної надзвичайної ситуації на котельні №1 КП «Тепломережа» системи централізованого теплопостачання смт. Білогіря.

За підсумками навчання встановлено, що органи управління та сили цивільного захисту району здатні виконувати завдання за призначенням.

За інформацією управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації.