01.08.2019 — 18:24

Відбулось чергове засідання Антирейдерського штабу

01 серпня під головуванням т.в.о. голови обласної державної адміністрації Володимира Кальніченка відбулося засідання обласної робочої групи з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств.

Першим питанням порядку денного розглянуто звернення співзасновника ТОВ «Лампка Агро» Ламки Зігмунда Густава щодо рейдерського захоплення підприємства ТОВ «Лампка Агро». Учасники засідання вислухали представників сторін співзасновників товариства, які висловили свою позицію з приводу даної ситуації.

Заслухавши обидві сторони конфлікту, члени антирейдерського штабу вкотре звернули увагу сторін на важливість вирішення конфліктних ситуацій за столом переговорів. Крім того, домовлено, що буде виплачено заробітну плату працівникам ТОВ «Лампка Агро» та пайові виплати за 2018 рік.

Разом з цим, ГУ Нацполіції у Хмельницькій області рекомендовано систематично здійснювати моніторинг ситуації, з метою виявлення та попередження порушень відповідно до норм чинного законодавства.

Також на розгляд членів робочої групи було винесено звернення Аурела Рошки щодо незаконного заволодіння громадянином Д. Сичовим корпоративними правами ТОВ «Водограй-Плюс».

Так, прийнято рішення про перевірку правоохоронними органами фактів, викладених у зверненні, а також про надання ГТУЮ у Хмельницькій області заявнику необхідної методичної допомоги щодо процедури вирішення корпоративного спору у судовому порядку.

Також члени штабу заслухали інформацію щодо конфліктної ситуації, що склалася у с. Пирогівці Хмельницького району щодо користування земельними ділянками сільськогосподарського призначення.

За результатами розгляду прийнято рішення залишити на контролі дане питання, а сторонам конфлікту (ДП ДТ «Зоря», СТОВ «Промінь» та ТОВ «Оболонь Агро») сісти за стіл переговорів та врегулювати конфлікт у правовій площині.

На завершення засідання, заслухано інформацію щодо виконання окремого пункту протокольного рішення обласної робочої групи №6 від 22.07.2019, прийнятих за результатами розгляду питання «Про розгляд звернення ТОВ «Фармгейт Україна» щодо незаконного захоплення земельних ділянок представниками компанії ТОВ «Хостленд».

Нагадаємо, що на минулому засіданні сторони конфлікту дійшли згоди сісти за стіл переговорів. Проте, як розповів представник ТОВ «Фармгейт Україна» зустрівшись з представниками компанії ТОВ «Хостленд» домовленості не було досягнуто. Крім того, ТОВ “Хостленд” порушило домовленість утриматися від вчинення будь-яких дій, які суперечать вимогам законодавства, спрямованих на перешкоджання збору належного врожаю ТОВ “Фармгейт Україна”.

В межах повноважень, члени антирейдерського штабу вкотре рекомендували керівництву ТОВ «Фармгейт Україна» і ТОВ «Хостленд» утриматися від незаконних дій зі збору урожаю та провести переговори для узгодження порядку користування спірними земельними ділянками до вирішення ситуації у судовому порядку.

Також Володимир Кальніченко зазначив, що найголовніше зараз зібрати урожай і помістити на зберігання, допоки дане питання не буде остаточно врегульоване в судовому порядку.