02.08.2019 — 12:19

Неймовірні села України 2019: серед фіналістів село Лисець Хмельницької області

Експертна рада ІV Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2019» обрала 5 фіналістів.

Під час онлайн-голосування з 20-ти кращих заявок кожен охочий міг віддати свій голос за одне або декілька сіл. В результаті були визначені 11 бізнес-планів розвитку сільських територій, з яких Експертна рада конкурсу відібрала п’ятірку найкращих, які проходять у III етап конкурсу — фінал.

Отож, фіналісти!

Назва села Бізнес-план Загальний бал
1 Щасливцеве, Херсонська обл. Створення доступного пляжу для інвалідів на візках та інших маломобільних груп 721
2 Скрипаї, Харківська обл. Будівництво та облаштування двох майданчиків для збирання та сортування ТПВ 697
3 Залізняк, Сумська обл. Придбання інвентарю для місцевої цикорної кав’ярні-бібліотеки з аграрною та екологічною літературою для туристів і мешканців 686
4 Лисець, Хмельницька обл. Облаштування оглядового майданчика та будиночків для ведення торгівлі продуктами місцевого виробництва 638
5 Скотареве, Черкаська обл. Облаштування прибережної зони відпочинку навколо ставка в центрі села 624

Відсьогодні стартує «Неймовірний сільський автопробіг», який триватиме до 30 серпня. Журналісти видання відвідають кожне з 5-ти сіл, щоб переконатися в його неймовірності та допомогти підготуватися до захисту свого бізнес-проекту перед членами Експертної ради у вересні цього року.

Нагадаємо, що село-переможець IV Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2019» отримає 100 тис. грн на реалізацію бізнес-проекту (частина коштів виграшу буде зібрана за допомогою челенджу, який AgroPortal.ua організовує спільно з освітнім проектом «Агрокебети»).

Примітка. Під призом мається на увазі сертифікат на певну суму з подальшою закупівлею для села організаторами необхідного інвентарю для реалізації бізнес-проекту. Сума вказана без урахування податків та зборів.

Одне з 11-ти сіл-півфіналістів отримає у подарунок від Посольства Королівства Нідерланди в Україні зелену алею, що дозволить селу стати ще привабливішим.

Компанія «Бейкер Тіллі Україна» надасть одному із 11-ти сіл-півфіналістів грошову преміюна часткове покриття витрат при реалізації бізнес-проекту.

П’ятірка сіл-фіналістів конкурсу отримає річну передплату на журнал Agroexpert.