03.06.2016 — 15:49

У м. Кам’янець-Подільський відбулось виїзне засідання правління Пенсійного фонду України

3062016

Сьогодні, 3 червня, з робочим візитом на Хмельниччину завітали Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко та уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич. З високопосадовцями зустрілись голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, голова обласної ради Михайло Загородний, Кам’янець-Подільський міський голова Михайло Сімашкевич.

Поїздка відбулася з метою проведення у м. Кам’янець-Подільський виїзного засідання правління Пенсійного фонду України.

Перед цим, посадовці ознайомились із роботою Кам’янець-Подільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Хмельницької області на прикладі якого обговорено актуальні питання впровадження централізованого призначення і виплати пенсії, покращення якості обслуговування громадян та системи надання послуг.

В ході безпосередньо засідання правління ПФУ розглянуто питання про організацію роботи щодо зміцнення кадрового потенціалу органів Пенсійного фонду України, стану реалізації вимог Закону України «Про очищення влади», створення умов для обслуговування людей з особливими потребами, стану реалізації Стратегії розвитку комунікацій та виконання головними управліннями даної галузі покладених на них повноважень.

«Питання впровадження пенсійної реформи – важливий крок задля покращення ситуації із виплатою пенсій українцям, – підкреслив очільник області, – адже кожен українець, і пенсіонери зокрема, повинні відчувати сьогодні підтримку влади».

Більш детально про результати роботи щодо виконання завдань, покладених на органи Пенсійного фонду Хмельниччини прозвітувала перед присутніми начальник головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області Ольга Заярнюк та наголосила, що в області вжито усіх заходів щодо зменшення заборгованості та не допущено її зростання, а річне завдання на виконання урядового доручення щодо погашення заборгованості за затвердженими графіками уже виконано на 60,6%.

030620161

Для довідки: в області функціонують 16 територіальних управлінь Пенсійного фонду України що забезпечують своєчасну і повному обсязі виплату пенсій 413 тисячам пенсіонерів. Щомісячно в області для виплати пенсій направляється в межах 660 млн. грн. За 5 місяців поточного року вже виплачено 3,3 млрд. грн. Пенсійні служби області захищають права 377 тис. застрахованих осіб.