06.08.2019 — 17:04

Питання стабільної роботи ДП «Хмельницький облавтодор» на контролі обласної влади

Сьогодні у приміщенні Федерації профспілок області відбулася конференція трудового колективу ДП «Хмельницький облавтодор», на якій обговорено питання щодо стану справ в ДП «Хмельницький облавтодор» та заходів щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів трудового колективу.

До обговорення долучилися т.в.о. заступника голови адміністрації Олександр Дехтярук, депутати обласної ради, керівництво ДП «Хмельницький облавтодор», Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області, керівники районних філій.

За  словами керівника ДП «Хмельницький облавтодор» Анатолія Дячука, наразі на підприємстві склалася складна економічна ситуація, у зв’язку з чим постає загроза не виплати заробітної плати працівникам, а у подальшому суттєвого скорочення чисельності трудового колективу.

Як пояснює Анатолій Володимирович, вимоги, які ставить Служба автомобільних доріг в Хмельницькій області до учасників тендерних процедур на обслуговування доріг загальнодержавного значення обмежує можливість ДП «Хмельницький облавтодор» бути їх учасниками, оскільки виконання договорів передбачених тендерною документацією на замовлення робіт ставить їх у збиткове становище.

Висловив свою думку щодо даної ситуації і т.в.о. заступника голови адміністрації Олександр Дехтярук. Він зазначив, що на сьогодні державним підприємствам у дорожній сфері досить складно конкурувати з приватними фірмами і майже кожна область в Україні зіткнулася з такою ситуацією.

Тому, перш за все це питання потребує індивідуального підходу, детального вивчення та обговорення, оскільки за цим стоїть не тільки діяльність самого підприємства, а вирішення долі чималої чисельності штатних працівників. Посадовець запевнив учасників зібрання, що обласна влада не стоятиме осторонь і докладатиме усіх зусиль, аби віднайти законодавчо правильне рішення вирішення ситуації, а також зберегти підприємство і його трудовий колектив.

У ході обговорення заслухали і думку представників районних філій підприємства, Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області, депутатів обласної ради. За результатами зустрічі досягнуто домовленості щодо створення робочої групи, яка надалі опікуватиметься долею ДП «Хмельницький облавтодор» та напрацьовуватиме шляхи вирішення  озвученої проблеми.