08.08.2019 — 09:32

Запрошуємо до участі у фестивалі народної творчості «Подільський витязь – Устим Кармалюк»

17 серпня 2019 року у с.Кудинка, що у Летичівському районі, буде проходити фестиваль народної творчості «Подільський витязь –Устим Кармалюк». Проведенню заходу сприяла плідна робота відділу культури, національностей та релігій Летичівської селищної ради, працівників культури с.Кудинка та їх співпраця з Міністерством культури України в рамках конкурсу культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження».

Фестиваль спрямований на збереження і популяризацію народного пісенного, музичного, хореографічного мистецтв, обрядів, залучення молоді до традиційного народного мистецтва, ідентифікацію Летичівщини, як туристично привабливої території Хмельницької області, де жив та похований народний месник Устим Кармалюк, створення позитивного культурного іміджу регіону.

Проводиться фестиваль  на території села Кудинка, багатого на історичні місця. Тут все оповито легендами, наповнене піснями і танцями. В давнину на цьому місці було літописне місто Кудин, яке нележало Болохівським князям. Відтоді і пішла нинішня назва села – Кудинка. Найвизначнішою пам’яткою тут є так зване «Кармалюкове крісло». Мальовнича природа, гірські каньйони, стрімка бурхлива річка Південний Буг – все це є на «Кармалюковому кріслі». Така дивна назва цього чудового місця пішла від вибоїни у скелі, котра нагадує крісло. За легендою тут збирав своїх побратимів на нараду народний месник Устим Кармалюк, а те крісло у скелі слугувало йому «троном».

В рамках фестивалю відбудуться виступи аматорських колективів, виставки виробів народних майстрів, творче спілкування талановитих людей, квести, ігри та розваги і т.д.

Запрошуємо до участі у фестивалі як творчі колективи, майстрів народного мистецтва, так і всіх шанувальників українських традицій, звичаїв та обрядів, запального українського танцю, чарівної української пісні та поетичного слова!

Початок фестивалю народної творчості об 11.00 годині.